Kavun kac gunde bir Sulanir?

İçindekiler:

  1. Kavun kac gunde bir Sulanir?
  2. Kavun sulamak ister mi?
  3. Kavun karpuz kaç günde çıkar?
  4. Karpuz sulaması nasıl yapılır?
  5. Karpuz fidesi ne zaman dikilir?

Kavun kac gunde bir Sulanir?

Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.

Kavun sulamak ister mi?

Kavunu sulamak çok önemlidir. Kavunu kesinlikle ara ara sulanmalıdır. Kavun'unuzu ilk sulama sonrasında yapacağınız sulamalar çok önemlidir. İkinci sulamayı yapmak için kavunun su ihtiyacı belirtileri göstermediği sürece yapmayın.

Kavun karpuz kaç günde çıkar?

Karpuz tohumu ekimi genelde İlkbahar,ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Karpuz tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Karpuz tohumu ekim derinliği 2,5-3 cm , sıralar üzeri mesafe 80-100 cm ,sıralar arası 150-180 cm arasındadır.Karpuz fidesi kullanılacaksa karpuz fidesi ...

Karpuz sulaması nasıl yapılır?

Tohumlar çimlenip yeşerene kadar bolca sulama ister. Büyüme evresinde ise nemli bir ortam sağlanmalıdır. Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır.

Karpuz fidesi ne zaman dikilir?

Karpuz bitkisi en ideal 20-25 oC gelişir. Karpuz fideleri toprak sıcaklığı 15 oC olduğunda dikilmelidir. İlimizde karpuz fidesi dikimi için en uygun zaman mayıs ayının ilk yarısı (6-12 mayıs)'dır.