Üniversite bittikten sonra polis nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Üniversite bittikten sonra polis nasıl olunur?
  2. Üniversite mezunu komiser yardımcısı nasıl olunur?
  3. 2021 polis alımı ne zaman olacak?
  4. Pomem den mezun olanlar ne olur?
  5. POMEM özel harekat olabilir mi?

Üniversite bittikten sonra polis nasıl olunur?

2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.

Üniversite mezunu komiser yardımcısı nasıl olunur?

Bu kişiler üniversite mezuniyetlerinden sonra KPSS sınavına girerler. Sınavda başarılı olmalarının ardından PAEM'de eğitimlere katılmak için başvuru yapabilirler. PAEM'de eğitimlerini tamamlayan bu kişiler yardımcı olarak görevlerine başlarlar.

2021 polis alımı ne zaman olacak?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Pomem den mezun olanlar ne olur?

Polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde en alt polis rütbesidir. Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler.

POMEM özel harekat olabilir mi?

POMEM öğrencileri, özel harekat birimlerinde görev almak isteğinde bulunabiliyor. Ayrıca EGM bünyesindeki mevcut polislerde gereken şartları taşımaları halinde PÖH başvurusu yapabiliyorlar. PÖH adaylarında ilk olarak yaş şartı aranıyor. PÖH adaylarının 28 yaşından gün almamış olmaları lazım.