Lefkoşa nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Lefkoşa nereye bağlı?
  2. Lefkoşa Müslüman mı?
  3. Kıbrıs nerede yer alır?
  4. Kıbrıs askerlik nerede?
  5. Kıbrıs Türkiye'nin hangi bölgesinde?
  6. KKTC asgari ücret ne kadar?
  7. Güney Kıbrıs Türkiye'yi tanıyor mu?

Lefkoşa nereye bağlı?

Lefkoşa
Lefkoşa Λευκωσία (Lefkosia)
Başkent
Lefkoşa Lefkoşa'nın Kıbrıs adasındaki konumu
ÜlkeKıbrıs Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs
Bölge / İlçeLefkoşa Bölgesi Lefkoşa İlçesi
15 satır daha

Lefkoşa Müslüman mı?

Lefkoşa'da 3.511 Müslüman (`,8), 2.264 gayrimüslim (9,2), Hırsofi'de 1.108 Müslüman (H), 1.194 gayrimüslim (R) yaşadığı ve bulunduğu belirtilmektedir. Limason, Omorfa, Gilan, Girinye, Mağusa ve Lefke'de Müslümanların genel toplam içerisindeki oranı yaklaşık 1/4'tür.

Kıbrıs nerede yer alır?

Kıbrıs (Yunanca: Κύπρος, Kipros), Güneybatı Asya'da bulunan ve Akdeniz'deki Sicilya ve Sardinya'dan sonra üçüncü büyük adasıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Birleşik Krallık'a bağlı üs bölgeleri dışında de jure olarak adanın tamamını yönetir.

Kıbrıs askerlik nerede?

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK), Türk Kara Kuvvetleri'nin 9 kolordusundan biri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki askeri gücüdür. Komutanlık karargâhı Girne'de bulunmaktadır. Komutası altında 2 Mekanize Piyade Tümeni, 1 Zırhlı Tugayı bulunmaktadır.

Kıbrıs Türkiye'nin hangi bölgesinde?

86/km2 (222,7/sq mi) (122.) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) veya Kuzey Kıbrıs, Akdeniz'deki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan de facto devlet. Varlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmamaktadır.

KKTC asgari ücret ne kadar?

KKTC'de her yıl iki defa belirlenen asgari ücret, yüzde 12.95 oranında artışla 1 Eylül'den itibaren brüt 4970, net 4324 lira oldu.

Güney Kıbrıs Türkiye'yi tanıyor mu?

Ülkemiz 2003 yılından bu yana GKRY vatandaşlarının sınır kapılarında vize alarak Türkiye'ye seyahat etmelerine olanak tanımaktadır. Buna karşın, GKRY AB üyesi ülkeler ve diğer bazı ülke vatandaşlarının KKTC'den güneye geçmelerine izin verdiği halde Türk vatandaşlarına bu imkanı tanımamaktadır.