Tiroid bezi ameliyatını kim yapar?

İçindekiler:

  1. Tiroid bezi ameliyatını kim yapar?
  2. Tiroid ameliyatla alınır mı?
  3. Tiroid bezi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  4. Tiroid nedir ameliyatı?
  5. Tiroid ameliyatı sonrası ağrı olur mu?
  6. Tiroid nodülü ameliyatı zor mu?
  7. Guatr ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Tiroid bezi ameliyatını kim yapar?

'TİROİD BEZİNİN CERRAHİ HASTALIKLARI GENEL CERRAHLAR TARAFINDAN TEDAVİ EDİLMEKTEDİR.'

Tiroid ameliyatla alınır mı?

Tiroid ameliyatı, geriye tiroid dokusu bırakılmayacak şekilde yapılmaktadır. Geride tiroid dokusu bulundurmak genellikle sorun olmaktadır. Ameliyat açık cerrahi ile uygulandığında yarım saat ya da bir saat kadar sürmekte, robotik cerrahi ile uygulandığında ise 1 – 1,5 saat kadar sürebilmektedir.

Tiroid bezi ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra tiroid hormonu düzeyi normale geldiğinden iştah ve sindirim düzelir ve kilo almaya başlanır. Bu nedenle dikkat edilmelidir. Ameliyatta tiroid bezine yakın komşuluk gösteren ve kalsiyum salgılayan paratiroid bezlerinin kanlanma bozukluğu ya da zarar görmesine bağlı kandaki kalsiyum seviyesi düşebilir.

Tiroid nedir ameliyatı?

Tiroid cerrahisi tiroid bezinin kanser veya kanser dışı bazı hastalıklarında tedavi amacıyla uygulanmaktadır. Bu amaçla uygulanan çeşitli operasyonlar; Lobektomi: Tiroid bezinin yarısının çıkartılmasıdır. Subtotal tiroidektomi: Heriki lobda bir miktar tiroid dokusu bırakılarak tiroid bezinin çıkartılması

Tiroid ameliyatı sonrası ağrı olur mu?

Tiroid ameliyatı süresi, ortalama 1-1.5 saattir. Ameliyat sonrasında, hastaları rahatsız eden bir ağrı, genellikle olmamaktadır. Erken dönemde karşılaşılan boğazda takılma hissi ve hafif ağrı, genellikle 24 saat sonra kaybolur.

Tiroid nodülü ameliyatı zor mu?

Tıpkı bir kabağın içini oyar gibi tiroid bezinin içini oyarak nodülün çıkartılması kolay, hızlı ve komplikasyon riski düşük bir işlemdir. Ancak böyle bir cerrahi sonrası nüksler kaçınılmazdır çünkü nodülün alındığı tiroid bezinde sonradan nodül oluşma riski oldukça yüksektir ve bunun için tekrar ameliyat gerekecektir.

Guatr ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Kanser riski açısından şüpheli hücrelerin saptanması halinde. Boyuna baskı uygulayan ve büyümüş tiroid bezleri sonucunda hastanın nefes alma problemleri yaşaması Büyümüş tiroid bezlerine bağlı olarak konuşurken ya da yemek yeme esnasında yaşanan yutkunma problemlerinde.