Kalça fıtığına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kalça fıtığına ne iyi gelir?
  2. Labrum yırtığı nasıl iyileşir?
  3. Labrum yırtığı nasıl olur?
  4. Labrum ne demek?

Kalça fıtığına ne iyi gelir?

Kalça ağrısının bulunduğu bölgeye buz kompresi uygulamak ağrıyı durdurmada etkili olabilir. 2-3 saatte bir 10-15 dakikalık buz uygulaması ağrıyı hafifletebilir. Ağrının olduğu bölgeye masaj yapılması da oldukça etkilidir. Eller yardımıyla dizden başlayarak kalçaya doğru yapılan masaj kasların rahatlamasını sağlar.

Labrum yırtığı nasıl iyileşir?

Kalça Labrum Yırtığı Tedavisi Nedir? Tedavi için ekleme zarar vermeyen artroskopik cerrahi kullanılabilir. 2 ya da 3 delik kullanılarak eklemdeki yırtık temizlenebilir. Bazen yırtıklar tamir edilmeye uygun niteliktedir, bu durumda yırtık doku arkasında dikişler bulunan çapalarla kemiğe tespit edilir .

Labrum yırtığı nasıl olur?

Labrum Yırtıkları Sporla veya belirli bir hareket sonucu aniden oluşabileceği gibi zaman içinde yıpranmaya bağlı da görülebilir. En sık femur başı ve kalça yuvası (asetabulum) arasında hareketler sırasında oluşan sıkışmaya bağlı (femoroasetabuler sıkışma sendromu) hasarlanır.

Labrum ne demek?

Labrum Yırtığı Belirtileri ve Tedavisi. Asetabular labrum, kalça eklem yuvasının kenarında alt tarafta bağ dokusuna kadar boylu boyunca uzanan kıkırdak benzeri bir yapıdır. Kalça ekleminin uyumuna ve stabilitesine katkısı olduğu bilinmektedir.