Coğrafi Bilgi Sistemi CBS nedir?

İçindekiler:

  1. Coğrafi Bilgi Sistemi CBS nedir?
  2. Arcgis ile neler yapılabilir?
  3. ArcGIS nedir nasıl kullanılır?
  4. QGIS ne işe yarar?
  5. Arc Map nedir?
  6. ArcIMS nedir?
  7. ESRI Türkiye nedir?
  8. ModelBuilder nedir?
  9. Entity Framework nedir ne işe yarar?
  10. C# Fluent API nedir?
  11. DB Context nedir?
  12. DTO C# nedir?
  13. Entity Framework Context nedir?
  14. LINQ ve Entity Framework nedir?
  15. Entity Framework ve Orm nedir?
  16. C# Entity Framework migrations nedir?
  17. Entity Framework mü Ado net mi?
  18. Entity set nedir?
  19. ORM araçları nelerdir?

Coğrafi Bilgi Sistemi CBS nedir?

Coğrafi bilgi sistemi (CBS); Dünya üzerindeki karmaşık sosyal, ekonomik, çevresel vb. sorunların çözümüne yönelik mekana/konuma dayalı karar verme süreçlerinde kullanıcılara yardımcı olmak üzere, büyük hacimli coğrafi verilerin toplanması, depolanması, işlenmesi, yönetimi, mekansal analizi, sorgulaması ve sunulması ...

Arcgis ile neler yapılabilir?

ARCGIS Desktop, (ArcInfo, ArcView ve ArcEditor) içerisinde bütünleşik olarak gelen ArcMap, ArcCatalog, ArcToolbox, ArcGlobe ve Model Builder arayüzleri ile haritalama, coğrafi analizler, veri güncelleme, veri yönetimi ve görüntüleme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz entegre bir coğrafi bilgi sistemi yazılımıdır.

ArcGIS nedir nasıl kullanılır?

Harita oluşturmak ve kullanmak, coğrafi verileri derlemek, haritalanmış bilgileri analiz etmek, coğrafi bilgileri paylaşmak, çeşitli uygulamalarda haritalar ve coğrafi bilgileri kullanmak ve bir veritabanındaki coğrafi bilgileri yönetmek için kullanılır.

QGIS ne işe yarar?

QGIS (önceleri "Quantum GIS" olarak bilinir), veri görüntüleme, düzenleme ve çözümleme yetenekleri sağlayan çoklu platform destekli özgür ve açık kaynaklı bir coğrafi bilgi sistemi (CBS) yazılımıdır.

Arc Map nedir?

ArcMap, endüstri lideri geleneksel GIS geliştirme ve düzenleme uygulamasıdır. ArcMap ile neler yapabileceğinizi öğrenin.

ArcIMS nedir?

ArcIMS : Internet üzerinden haritaların, verilerin ve metaverilerin sunumu için kullanılan CBS hizmetleridir.

ESRI Türkiye nedir?

Esri Türkiye, Dünya çapındaki Esri distribütörlerinden biridir ve 2007 yılında faaliyetine başlamıştır. Esri Türkiye, ArcGIS teknolojisine dayalı olarak kapsamlı ürün ve çözümleri ülkemize getirerek profesyonel hizmetler, teknik destek ve eğitim hizmetleri sunmaktadır.

ModelBuilder nedir?

ModelBuilder, yapmak istediğiniz işlerden bir iş akışı şeması oluşturarak, bir işlemin birden çok adımını bir araya getirmenizi sağlar. Grafik arayüzlü programlama ortamlarına veya blok şemaları kullanan görsel programlama dillerine aşina iseniz, ModelBuilder size tanıdık gelebilir.

Entity Framework nedir ne işe yarar?

Entity Framework ' ün amacı yazılım geliştiricileri katı SQL sorgularından kurtararak ORM ( Object Relational Mapping ) imkanı sağlar. ... Veritabanı işlemlerinde nesneye yönelik kod yazmamızı sağlar. Daha sade ve zahmetsiz SQL sorguları sayesinde veritabanı performansını artırır.

C# Fluent API nedir?

Fluent api'yi basitçe tanımlamak gerekirse (code first yaklaşımı ile) veri tabanı sınıflarını ve ilişkilerini yapılandırabilmenin bir yoludur. Veri tabanları bağlamında bir ilişki, bir tablodaki primary key alanının diğer tablodaki foreign key alanına karşılık gelmesi durumudur.

DB Context nedir?

DbContext türetilmiş sınıfı tanımlama Bağlam ile çalışmanın önerilen yolu, DbContext 'ten türetilen bir sınıf tanımlamaktır ve bağlamda belirtilen varlıkların koleksiyonlarını temsil eden DbSet özelliklerini kullanıma sunar. EF Designer ile çalışıyorsanız, bağlam sizin için oluşturulur.

DTO C# nedir?

DATA TRANSFER OBJECT (DTO) Veri tablosundan veriyi aldınız ve ilgili modelle maplediniz. İlgili modelin veri tablosundan aldığı bilgiyle maplenebilmesi için veri tablosu kolonlarıyla, modelin propertyleri isim ve tip olarak eşleşmeli. ... Örneğin veri tabanından çekilen veride isim, soyisim ayrı propertylerdedir.

Entity Framework Context nedir?

Kısaca veri modelleri ile veritabanı işlemleri arasında koordinasyonu sağlayan sınıftır. ... Oluşturacağımız sınıfın, Entity Framework Data Context işlemlerini yapabilmesi için System.Data. Entity.DbContext sınıfının kalıtımını alması gerekmektedir.

LINQ ve Entity Framework nedir?

Linq(Language Integrated Query - Dil ile Tümleşik Sorgu) ile kullanımı yaygın olan veritabanı şemalarını nesnelere dönüştürmekte kullanılan Varlık Altyapısı, ".Net 3.

Entity Framework ve Orm nedir?

Entity Framework Microsoft tarafından geliştirilen ve yazılım geliştiricilerin katı sql sorguları yazmalarını ortadan kaldırarak bir ORM (Object Relational Mapping) imkanı sağlayan framework'tür. ... Piyasada bir çok ORM Framework'leri bulunmaktadır. Örnek olarak; DataObjects.Net, NHibernate, OpenAccess, SubSonic etc.

C# Entity Framework migrations nedir?

Entity Framework (Code First) Migration Veri tabanın yapısında değişiklikler yapıldığında tüm veri tabanı yeniden oluşturuluyor. Ve bu değişiklikler migration ile sağlanacak. ... Migrations yapısını aktifleştirmek için “Package Manager Console” üzerinden “enable-migrations” komutunu kullanmalıyız.

Entity Framework mü Ado net mi?

ADO.NET İle Entity Framework Arasındaki Farklar Nelerdir ? ADO.NET'de kendi yazdığımız kodlarla bağlantı oluştururken,Entity Framework'da bir kaç tıkla Entities oluşturabiliriz. ADO.NET'de satırlarla yazacağımız kodu,Entity Framework'da tek satırda bütün veriyi çağıracak kodu yazabiliriz.

Entity set nedir?

The relationship between an entity type and an entity set is analogous to the relationship between a row and a table in a relational database: Like a row, an entity type describes data structure, and, like a table, an entity set contains instances of a given structure.

ORM araçları nelerdir?

ORM; bir ilişkisel veritabanıyla nesneyi bağlamak için metadata (veri hakkında veri, üstbilgi) tanımlayan programlama tekniğidir. Nesne yani kod Java, C# gibi nesne yönelimli programlama(oop) dillerinde yazılır. ... ORM uygulama katmanı altında bulunur. ORM tüm nesne yönelimli programlama dilleri için mevcuttur.