Dış cephe mantolama zorunluluğu kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Dış cephe mantolama zorunluluğu kalktı mı?
  2. Isı yalıtım levha sıvası ne işe yarar?
  3. Isı yalıtım sıvası ne işe yarar?
  4. Boya ile ısı yalıtımı yapılır mı?

Dış cephe mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Bir başka deyişle; mantolama zorunluluğu kalktı mı? sorusunun cevabı, kesinlikle hayır olacaktır. Hali hazırda yürürlükte olan kanun, yapıların ısı yalıtım özelliklerinin enerji kimlik belgesi ile onaylanmasını gerektirir ve bu belge ancak mantolama uygulamaları ile mümkün olabilmektedir.

Isı yalıtım levha sıvası ne işe yarar?

ÜRÜNLER Isı Yalıtım Levha Sıvası Elyaflı İç ve dış mekanlarda duvar ve tavanlarda yatay ve düşeyde ısı yalıtım plakalarının sıvanmasında kullanılır. Sudan etkilenmez, dış etkilere ve dona karşı dayanıklıdır, içerdiği polimer sayesinde hafif elastik yapıya sahiptir, aderansı oldukça iyidir, ekonomiktir.

Isı yalıtım sıvası ne işe yarar?

Isı yalıtım sıvası binaların dış cephe yüzeylerinde, binalarda tespit edilen kolon ve kirişlerde, kaba ya da ince sıvalarda, tuğla vb. yerlere uygulanabilmektedir. Uygulama sonunda ısı yalıtımını maksimum düzeyde sağlar. Isı yalıtım sıvası yapılmadan evvelce bir yüzey hazırlama yapılır.

Boya ile ısı yalıtımı yapılır mı?

Boya şeklinde ısı yalıtımı Evet, mümkün. Burada dikkat etmen gereken, boya ile ısı yalıtımı, ısı mantolama malzemelerinin performansını karıştırmamaktır. Bunun anlamı, boya ile ısı yalıtımını, ısı iletkenlik özelliği belli bir kalınlıkta olan malzemelerin performansı ile ölçmemek.