Tere ne zaman yenir?

İçindekiler:

  1. Tere ne zaman yenir?
  2. Terenin zararlari nelerdir?
  3. Tere otu faydaları neye iyi gelir?
  4. Tere suyu neye iyi gelir?

Tere ne zaman yenir?

Tere otunun üç dakikalık haşlama suyunun içimi pek kolay olmayabilir. Haşlama suyunu içmekte zorlanıldığı takdirde, yanında başka hiçbir şey yemeden aç karnına veya yemeklerden en az iki saat sonra onbeş-onaltı tane taze tereyi çiğ olarak üzerine hiç bir şey ilave (tuz, limon vb.) etmeden de tüketilebilir.

Terenin zararlari nelerdir?

Çok fazla tere tüketimi, bağırsakların tahriş edilmesine yol açabilmekte ve midede hasar oluşmasına yol açabilmektedir. Tansiyon düşürme etkisine sahip olmakta ve buna göre hipotansiyon hastalarının tere tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.

Tere otu faydaları neye iyi gelir?

Tere otu tüketmek solunum yolları, bağırsak ve mide sağlığı için çok faydalıdır ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Kronik halsizliğe iyi gelen tere otu, metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur. Bahçe teresi tohumu iyi bir adet düzenleyicidir; ayrıca emziren annelerin süt miktarını arttırır.

Tere suyu neye iyi gelir?

Ödem azaltır. İdrar yolları ve böbrekleri temizleyicidir. İçerdiği yoğun A vitamini sayesinde göz sağlığını destekler. Diş çürümeleri engeller ve diş etlerinde bakterilerin yayılması önler.