Motorun torku nasıl arttırılır?

İçindekiler:

  1. Motorun torku nasıl arttırılır?
  2. Tork değeri ne olmalı?
  3. Aracın hızı nasıl arttırılır?
  4. Arabanın beygir gücü neden düşer?
  5. Motorun çekiş gücü neden azalır?
  6. Açısal ivmenin yönü nasıl bulunur?

Motorun torku nasıl arttırılır?

Motor Torku Nasıl Yükseltilir?
  1. Dişlerin yerini değiştirebilirsiniz, böylece motorun ilettiği güç artırılabilir. ...
  2. Ön dişlinin çapı küçültülürse motorun ivmesi artar. ...
  3. Piston çapı artırılıp piston boyu kısaltılırsa güç artışı olur.
  4. Egzoz sistemi değiştirilirse motorun verimliliği artar.
Daha fazla öğe...

Tork değeri ne olmalı?

Aracın motor gücü; hızlanma isteniyorsa beygir gücü, çekiş gücü isteniyorsa da tork yönünden değerlendirilmelidir. Şehir içi kullanım için 90 beygir gücü ve üstü yeterlidir. Çekiş gücü açısından ideal bir binek araç isteniyorsa da 200 Nm'den yüksek tork değerlerine sahip modeller değerlendirilmelidir.

Aracın hızı nasıl arttırılır?

Araçların motor performanslarını artırmak için başlanacak ilk yerler emme manifoltu, egsoz, egsoz manifoltu ve beyin yazılımı veya beynin kendisini olabilir. Motorda ekstra güç için yapılabilecek işlemler arasında daha geniş piston kullanmak, NOS tüpü taktırmak veya egzantrik milinin derecesini değiştirmek gelmektedir.

Arabanın beygir gücü neden düşer?

Bu nedenler buji kayıpları, sıkıştırma kaybı (kompresör kaçağı) ya da hava/yakıt sisteminde meydana gelen kaçaklardır. Kötü bujiler iyi ateşleme yapamaz. Supaplardaki deformasyon kompresör kaçağına neden olabilir. Tüm bunlar aracın titremesine ve güç kaybına neden olur.

Motorun çekiş gücü neden azalır?

Motor bakımının zamanında yapılmaması ya da aksatılması dizel araçlarda çekişin düşmesinin en önemli nedenlerinden biridir. ... Aracınızın motorunda dolaşan hava akımında kesintiler ve akımda bozulmalar olduğunda yine dizel aracınızın çekişinin düşmesine neden olabilmektedir.

Açısal ivmenin yönü nasıl bulunur?

α (açısal ivme), ω ile aynı yönlüdür. için sağ elimizi kullanabiliriz. Bu kuralda sağ elin baş parmak dışındaki dört parmağı birleştirilip kıvrılarak dönen cismin dönüş yönü ile çakıştırılır (parmaklar çizgisel (teğetsel) hızın yönünü gösterecek şekilde ayarlanır).