1.5 dci ne demek?

İçindekiler:

  1. 1.5 dci ne demek?
  2. Blue dci motor nedir?
  3. Tdci araba ne demek?
  4. Symbol 1.5 dCi triger seti ne zaman değişir?
  5. Dacia Blue dCi nedir?
  6. Blue dizel nedir?
  7. CTDI motor nedir?
  8. Araçlarda TCI ne demek?
  9. Symbol triger seti kaç km değişir?
  10. Triger kayışı değişimi ne kadar tutar?
  11. Duster Blue dCi nedir?
  12. Blue yakıt nedir?

1.5 dci ne demek?

Dci motor; Common Rail teknolojisinin kullanıldığı motor türüne verilen isimdir. Dci kısaltmasının açılımı İngilizce "Diesel Common Rail Injection" şeklindedir. ... “Tutuculu püskürtme” veya “ortak boru” anlamına gelen, dizel motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon sistemidir.

Blue dci motor nedir?

Blue dCi” adıyla anılan motor, önceki nesil motora kıyasla 5 bg daha fazla güç ve 10 Nm daha yüksek tork sağlayarak performanslı bir sürüş sunuyor. Düşük yakıt tüketimi (4,0-4,2l/100 km) ve karbondioksit emisyon salımı (105-112 g/km) ile Blue dCi 115 motor, verimli ve performanslı bir sürüş sunuyor.

Tdci araba ne demek?

TDCI, Turbo Diesel Common Rail kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve dizel yakıt tüketimi için üretilen bir motor teknolojisidir. Aslında farklı markaların TDI, CDTI, TDCI gibi isimlerle tanımladığı teknolojinin bir versiyonudur.

Symbol 1.5 dCi triger seti ne zaman değişir?

Renault Triger kayışı değişimi, diğer araç modellerinde olduğu gibi Renault modelinde belirli zamanlarda mutlaka yapılmalıdır. Renault triger kayışı değişim zamanları, ortalama her 60 ile 90 bin kilometre aralığında veya 4 yıl'da bir kontrol edilmeden değiştirilmelidir.

Dacia Blue dCi nedir?

Sürüş deneyimini arttırmak ve emisyon değerlerini düşürmek adına geliştirilen yeni motorlar Blue dCi olarak adlandırılıyor. Dacia Duster Blue dCi versiyonları ufak bir performans artışıyla birlikte geliyor. Dacia Duster'ın dizel kanadında sunulan 1.5 litrelik dCi motorunda beygirlik güç çıkışları bulunuyordu.

Blue dizel nedir?

AdBlue, dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisidir. ... Mercedes ve Volkswagen gibi bazı firmalar, AdBlue'nun binek araçlarda kullanımı için çalışmalar yapmaktadır.

CTDI motor nedir?

İngilizce, Common Direct Turbo İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşan CDTI, bir motor teknolojisidir. Dizel motorlarda kullanılmak üzere geliştirilen bu motor teknolojisi özellikle yakıt tüketimini optimize etmeyi amaçlar.

Araçlarda TCI ne demek?

Anasayfa>Otomobil Terimleri Sözlüğü>TSI Nedir? Turbo Spercharger İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşan TSI, çift şarjlı ve direk enjeksiyonlu motor olarak tanımlanır. Genellikle 1.4 litre gibi küçük hacimli motorlarda kullanılır.

Symbol triger seti kaç km değişir?

Renault Triger kayışı değişimi, diğer araç modellerinde olduğu gibi Renault modelinde belirli zamanlarda mutlaka yapılmalıdır. Renault triger kayışı değişim zamanları, ortalama her 60 ile 90 bin kilometre aralığında veya 4 yıl'da bir kontrol edilmeden değiştirilmelidir.

Triger kayışı değişimi ne kadar tutar?

Triger kayışını değiştirme maliyeti, aracın marka ve modeline bağlı olarak malzeme ve işçilik dâhil 1.000 TL - 1.500 TL arasında değişir. Bu bedelin 4 TL arası işçilik ücreti, geri kalanı ise malzeme bedelidir.

Duster Blue dCi nedir?

Sürüş deneyimini arttırmak ve emisyon değerlerini düşürmek adına geliştirilen yeni motorlar Blue dCi olarak adlandırılıyor. Dacia Duster Blue dCi versiyonları ufak bir performans artışıyla birlikte geliyor. ... 95 beygirlik yeni Blue dCi motorun ürettiği tork 30 Nm yükseltilerek 240 Nm'ye ulaştırılmış.

Blue yakıt nedir?

AdBlue, dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisidir.