Be geniş zamanda nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Be geniş zamanda nasıl kullanılır?
  2. Be Nasıl Kullanılır?
  3. To be nerelerde kullanılır?
  4. To dan önce ne gelir?
  5. Did nerelerde kullanılır?
  6. Have ve Has nerelerde kullanılır?
  7. Have li sorulara nasıl cevap verilir?
  8. He She It has mi have mi?

Be geniş zamanda nasıl kullanılır?

Olmak fiili İngilizcede “to be” ile ifade edilir. Geniş zamanda cümlenin öznesine göre kılık değiştirir. Özne I ise am ; he/she/it ise is ; you/we/they ise are şeklinde çekimlenir. Özne bir kişiyse is , birden fazla kişiyse are kullanılır.

Be Nasıl Kullanılır?

“Be” kelimesi, fiilin yalın hali ve “olmak” anlamına geliyor ve yalın haliyle “to”dan sonra sıkça kullanılıyor. Örneğin, “Mutlu olmak istiyorum”, “Dikkatli olmalısın”, “Saat 7'de burada olmalısın” gibi cümlelerde “olmak” anlamını katmak için “be” kullanmalısın.

To be nerelerde kullanılır?

Genel anlamda “to be” yardımcı fiili; herhangi bir durum, statü, konum veya zamanı ifade etmek için kullanılır. Yardımcı Fiil Kullanımı: Olumlu cümlelerde yardımcı fiil (am/is/are) özneden hemen sonra gelir. Olumsuz cümlelerde yardımcı fiilden hemen sonra “not” eki gelir.

To dan önce ne gelir?

“İçin” Anlamında Kullanılması “İçin” anlamı olan kullanımda genelde “to” kelimesi iki fiilin arasına gelir. Örneklere bakalım; He called me to talk. ( Beni konuşmak için aradı. ) She came to take the bags. ( Çantaları almak için geldi. )

Did nerelerde kullanılır?

Past simple tense'de (geçmiş zaman) do fiilinin geçmiş zaman şekli did kullanılır. Did olumsuz ve soru cümlelerinde yardımcı fiil olarak kullanılır. Olumsuz cümlelerde did not kullanılır. Did not= didn't şeklinde kısaltılabilir.

Have ve Has nerelerde kullanılır?

Sahiplik olarak have kullanımı için fiilden sonra have veya has getirilmelidir. NOT: He/She/It öznelerinde has kullanılır. Diğer bir have kullanımı ise birine bir şey yaptırmak anlamında kullanılan have has'dir. İngilizce'de bu kullanım Causative (Ettirgen) konusunda anlatılır.

Have li sorulara nasıl cevap verilir?

Soru cevap cümlelerinde have Kısa cevaplarda tümleç kullanılmaz. Do you have any friend? (Hiç arkadaşın var mı?) Does he have any money? (Onun hiç parası var mı?) Do/does yardımcı fiileri ile sorulan sorulara yine yardımcı fiillerle kısa cevaplar verilebilir.

He She It has mi have mi?

"I, we, you, they" ve çoğul öznelerle birlikte "have" fiilini kullanırız. "has" fiilini ise "He, she, it" ve tekil öznelerle birlikte kullanırız.