Layik nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Layik nasil yazilir TDK?
  2. Bağımsızlık kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  3. Tarihte özerklik ne demek?
  4. Özerklik nedir tıp?
  5. Iş özerkliği nedir?

Layik nasil yazilir TDK?

Layık mı?” yoksa “Layik mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Layik şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Layık şeklinde olmalıdır.

Bağımsızlık kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Bağımsız olma durumu ya da niteliği, istiklal. Davranışları, tutumu, girişimleri herhangi bir gücün etkisinde kalmadan düzenleyebilmek, özgürlük, hürlük.

Tarihte özerklik ne demek?

Özerklik ya da otonomi, başka bir kişi ya da durumdan bağımsız karar verme, kendi kendini yönetebilme yetisi. Yunanca'dan gelen "auto" (öz, kendi kendine) ve "nomos" (kural,yasa) kelimelerinin birleşiminden oluşur. ... Özerk kuruluşlar veya kurumlar bağımsız veya kendi kendini yönetirler.

Özerklik nedir tıp?

Kişi özerkliği bağlamında özerklik, kişinin öncelikle kendi yapıp edecekleri, ikincil olarak da kendisine yapılıp edilecekler konusunda son kararı verme hakkına sahip olmasıdır. ... Özerklik dış etkilerden bağımsız bir şekilde kendi kararlarını alabilme ve eyleme geçirme yetisidir.

Iş özerkliği nedir?

İşin özerkliği, “işin planlanmasında, yürütülmesinde ve kullanılacak prosedürlerin belirlenmesinde, bireye özgürlük, bağımsızlık ve takdir yetkisi sağlama derecesi- dir” (Hackman ve Oldham, 1976). Çalışana çok fazla özerklik verilen bir işte, sonuçlar ne yöne- ticinin talimatlarına nede prosedürlerine bağlıdır.