Görünmez diş teli nedir?

İçindekiler:

  1. Görünmez diş teli nedir?
  2. Görünmez diş teli nasıl?
  3. Iç tel nedir?
  4. Diş teli arkaya takılır mı?
  5. Içten diş teli ne kadar?
  6. Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?
  7. Içten diş teli herkese takılır mı?

Görünmez diş teli nedir?

Ortodonti tedavisinde kullanılan Görünmez (Lingual) diş telleri; çarpışık, üst üste gelmiş, veya yamuk duran dişleri düzeltmek için uygulanan ancak dışarıdan bakıldığında belli olmayan bir tedavi yöntemidir. Görünmeyen diş teli tedavisi estetik kaygıları ortadan kaldırmak amacı ile kullanılmaktadır.

Görünmez diş teli nasıl?

Görünmez diş teli tedavisinde teller price viagra dişlerin iç kısmına yerleştirilmektedir ve ağız içerisinde tel olup olmadığı fark edilmemektedir. Tedavi için her hastanın ağız yapısına uygun şekilde lingual tel tasarımı yapılmaktadır.

Iç tel nedir?

Lingual Ortodontik Tedavi, tellerin dişlerin dış yüzeyi yerine yüzeyine yerleştirildiği tedavi yöntemidir. Bundan dolayı içten diş teli olarak da adlandırılmaktadır. Latince 'lingua' 'dil' anlamına gelmekte olup dişlerin dil tarafındaki yüzeylerinden yapılan tedavi demektir.

Diş teli arkaya takılır mı?

Görünmez diş teli olarak tanımlanan ve dişlerin arka yüzeylerine yapıştırılan braketlerin kullanıldığı lingual diş teli tedavisi, dileyen tüm hastalara uygulanabilir.

Içten diş teli ne kadar?

Diş teli fiyatları, tedavi türüne göre 2.500 ile 9.000 TL aralığında değişmektedir. Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 2.500 ile 3.500 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir.

Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?

Retainer tedavisi, dişlerin tedaviden sonra bozulmasını engellemek amacıyla, diş telleri çıkarıldıktan sonra başlayan, ortodonti tedavisinin pasif kısmıdır. Retainer tedavisi; dişlerin iç tarafına yapıştırılan ve hastayı rahatsız etmeyen ince bir tel ile, takılıp çıkarılabilen şeffaf bir dişlik kullanılarak yapılır.

Içten diş teli herkese takılır mı?

Diğer adıyla “görünmez diş telleri” olarak tanımlanan ve dişlerin iç yüzlerine yapıştırılan braketlerin kullanıldığı bu tel tel tedavisi, yaş fark etmeksizin her hastaya uygulanabilir.