Bilgi yönetimi Önlisans mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgi yönetimi Önlisans mezunları ne iş yapar?
  2. Bilgi yönetimi Açıköğretim nedir?
  3. Bilgi yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
  4. Bilgi belge yönetimi ne iş yapar?
  5. Bilgi Belge Yönetimi kaç kişi atandı?
  6. Bilgi ve Belge Yönetimi mezunları ne yapar?
  7. Bilgi ve Belge Yönetimi mezunları nerelerde çalışır?

Bilgi yönetimi Önlisans mezunları ne iş yapar?

Bu bölüm mezunları devlet sektöründe ve ya özel yazılım danışmanlık kuruluşlarında çalışabilirler. Bu bölüm mezunları özel ya da devlet bankalarında çalışma imkanına sahip olurlar. Kuluçka merkezlerinde çalışabilen teknoloji ve bilgi yönetimi mezunları bu kuruluşlarda bilgisayar destekli teknolojik çözümler üretirler.

Bilgi yönetimi Açıköğretim nedir?

Program; internet ve diğer bilgi kaynaklarından edinilen bilginin kullanılabilirliğini değerlendirmek, bilgiyi işleyerek farklı amaçlar için kullanılacak hale dönüştürmek, uygun ortamlarda saklamak ve farklı kanallar kullanarak paylaşmak için öğrencinin ihtiyaç duyabileceği becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Bilgi yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bilgi Yönetimi Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
  • ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (Besni Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ (Pınarhisar Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Bilgi belge yönetimi ne iş yapar?

Bilgi ve Belge Yönetimi gerek arşivleme ve dokümantasyon çalışmaları yapmak, gerekse de kurum ve kuruluşların hizmetine bilgi ve belge sunmak üzere personel yetiştiren bir bölümdür. Bölüm, eğitim almış profesyonel kütüphaneciler yaratır.

Bilgi Belge Yönetimi kaç kişi atandı?

2020/1 merkezi atamasında bilgi ve belge yönetimi mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 135 idi. Bunlardan 115 tanesi 4001 kodu ile atanabilinen kontenjanlar iken kalan 20 tanesi ise 4099 yani direkt özel bölüm şartı ile bilgi ve belge yönetimi veya türevi bölüm mezunlarının atanabildiği kontenjanlardı.

Bilgi ve Belge Yönetimi mezunları ne yapar?

Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olan insanlar çeşitli kişi ya da kurumların ihtiyaç duydukları bilgileri sağlarlar. Bu kurumlar kütüphaneler, dokümantasyon merkezleri ya da arşivler olabilir. ... Bu bölümden mezun olan kişiler tüm bu bilgi ve belgeleri ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunarlar.

Bilgi ve Belge Yönetimi mezunları nerelerde çalışır?

Bilgi kirliliğini engellemek adına bu alanlarda yetkin elemanlar; arşivler, kütüphaneler, bilgi merkezleri, müzeler gibi alanlarda çalışabilirler. Bunların haricinde bir de ticari ve endüstriyel kuruluşlarda evrak takibi, araştırma merkezlerinde dökümantasyon merkezlerinde kendilerine iş alanları bulabilirler.