Elektrik sayaç bedeli iadesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Elektrik sayaç bedeli iadesi ne kadar?
  2. Yeni bağlantı sayaç bedeli ne kadar?
  3. Elektrik sayacı ücreti ne kadar?
  4. Elektrik güvence bedeli nasıl geri alınır?
  5. Doğalgaz sayaç bedeli ne kadar?
  6. Elektrik sayacını kim değiştirir?
  7. Elektrik abonelik iptali para iadesi nereden alınır?
  8. Elektrik güvence bedeli kaç defa alınır?
  9. Iğdaş abonelik ücreti ne kadar?

Elektrik sayaç bedeli iadesi ne kadar?

İade tutarı ne kadar? EPDK'nın verdiği bilgilere göre, abone başına yaklaşık 16,65 TL tutarında iade yapılacağı tahmin ediliyor.

Yeni bağlantı sayaç bedeli ne kadar?

2021 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 749 TL +  KDV = 883,82 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m TL +  KDV = 768,18 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.

Elektrik sayacı ücreti ne kadar?

Bu bedel direkt bağlı tek fazlı aktif veya üç fazlı aktif ve/veya reaktif sayaçlar için 27,8 TL, akım trafolu ve/veya gerilim trafolu aktif ve/veya reaktif sayaçlar için 35,2 TL'dir.

Elektrik güvence bedeli nasıl geri alınır?

Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 4 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz. İade tutarı başvurunuz sırasında belirttiğiniz kendi adınıza ait vadesiz IBAN'ınıza sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde aktarılacaktır.

Doğalgaz sayaç bedeli ne kadar?

Bağlantısı yapılacak yeni sayaçların tiplerine bağlı olarak bedelleri lira olarak belirlenirken, bağlantı güvence bedelleri yapılan bağlantı tipine bağlı olarak lira ve iç tesisat işlem bedelleri ise lira olacak. Karar, 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Elektrik sayacını kim değiştirir?

Elektrik sayaçlarının mülkiyeti dağıtım şirketine aittir. tarihli Elektrik Piyasası Kanunu'nun 9. maddesinde bu konu düzenlenmiştir. Kanuna göre, elektrik sayaçlarının kurulum, bakım ve işletme hizmetleri de dağıtım şirketi sorumluluğundadır.

Elektrik abonelik iptali para iadesi nereden alınır?

Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır. Yani kapatma tarihinden sonra hafta sonları ile birlikte en geç 7 gün içinde güvence bedeli tarafınıza iade edilmelidir. Güvence bedelini hizmet aldığınız şirketin veznelerinden aide alabilirsiniz.

Elektrik güvence bedeli kaç defa alınır?

Buna göre elektrik abonelik ücretinin ev (mesken) kullanıcıları için nakit olarak tahsil edilmesi esastır: "Nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır. Ancak tüketicinin talebi halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte tahsil edilir.

Iğdaş abonelik ücreti ne kadar?

Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 m2' si için 749 TL +KDV+Damga Vergisi, 200 m2' den büyük yerlerde ilave her 100 m TL +KDV+Damga Vergisi tahsil edilir.