Iş kanununa göre denkleştirme nedir?

İçindekiler:

  1. Iş kanununa göre denkleştirme nedir?
  2. Telafi çalışması en fazla ne kadar süre içerisinde gerçekleştirilmelidir?
  3. Işveren kaç ay içinde çalışılmayan süreler için telafi çalışması yaptırabilir?
  4. Telafi çalışması çalışmanın yapılmadığı günden itibaren hangi süre içinde yapılabilir?
  5. Bir işin ne kadar sürede yapıldığının ölçüsüdür?
  6. Elektriksel enerji ve güç birbirine eşit midir?
  7. Güç neye eşittir?
  8. Yazı yazmak bir iş midir?
  9. Bir cismin üzerinde yapılan iş nelere bağlıdır?

Iş kanununa göre denkleştirme nedir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun (“Kanun”) 63'üncü maddesi uyarınca denkleştirme, tarafların anlaşması suretiyle, en fazla kırk beş saat olabilen haftalık normal çalışma süresinin, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine, günlük on bir saatlik çalışma süresini aşmamak koşulu ile farklı şekilde dağıtılmasıdır ve bu halde, ...

Telafi çalışması en fazla ne kadar süre içerisinde gerçekleştirilmelidir?

Telafi çalışması, kaynağını oluşturan zorunlu nedenin ortadan kalkması ve işyerinin normal çalışma dönemine başlamasını takip eden 4 ay içerisinde yaptırılır. Telafi çalışması, günlük en çok çalışma süresi olan 11 saati aşmamak koşulu ile günde 3 saatten fazla olamaz. Telafi çalışması, tatil günlerinde yaptırılamaz.

Işveren kaç ay içinde çalışılmayan süreler için telafi çalışması yaptırabilir?

4857 Sayılı İş Kanunu'nun 64. Maddesi uyarınca “Zorunlu nedenlerle işin durması, ulusal bayram ve genel tatillerden önce veya sonra işyerinin tatil edilmesi veya benzer nedenlerle işyerinde normal çalışma sürelerinin önemli ölçüde altında çalışılması veya tamamen tatil edilmesi ya da işçinin talebi ile kendisine izin ...

Telafi çalışması çalışmanın yapılmadığı günden itibaren hangi süre içinde yapılabilir?

2005, 158; Akyiğit, (dn.

Bir işin ne kadar sürede yapıldığının ölçüsüdür?

Maddenin iş yapabilme yeteneğine -- enerji -- denir. –-Güç-- bir işin ne kadar kısa sürede yapıldığının ölçüsüdür. Uygulanan kuvvet cismi kendi doğrultusunda hareket ettirerek cismin yer değiştirmesini sağlıyorsa fiziksel anlamda -- iş -- yapılmış olur.

Elektriksel enerji ve güç birbirine eşit midir?

Enerjinin temel birimi Joule (J)'dür. Elektrik sayaçlarında görülen Kilovat saat (kWh) de bir enerji birimidir. Güç ise birim zamanda kullanılan enerjinin miktarıdır. Dolayısıyla elektriksel enerji ve güç birbirine eşit değildir.

Güç neye eşittir?

Birim zamanda yapılan işe, güç denir (P=iş/zaman). ... Yani gücü “kuvvet×hız” olarak da telaffuz edebiliriz. Birimi “newton×metre/saniye=Joule/s” olarak ifade edilir.

Yazı yazmak bir iş midir?

Yazı yazmayı eylem olarak görülse de her uygulanan kuvvette " fiziksel anlamda " sayılmamaktadır. Fiziksel anlamda cisme kuvvet uygulanmalı ve uygulanan cisim doğrultusunda hareket etmedir. ... Fizikte " w " sembolü ile gösterilir.Skaler büyüklüktedir.

Bir cismin üzerinde yapılan iş nelere bağlıdır?

Fiziksel Anlamda İş; Bir kuvvet bir cisme uygulandığında cismi uyguladığı doğrultuda hareket ettiriyorsa bu kuvvet cismin üzerinde iş yapmış olur. Fiziksel Anlamda İş Olabilmesi İçin; ... - Kuvvet uygulanan cisim kuvvet doğrultusunda hareket etmelidir.