Arılar kraliçe arıyı nasıl seçer?

İçindekiler:

  1. Arılar kraliçe arıyı nasıl seçer?
  2. Arı birleştirme nasıl yapılır?
  3. Bir arının yaşam evreleri nelerdir?
  4. Arı yavruyu ne zaman keser?
  5. Arılar hangi yöne doğru uçar?
  6. Bal akımı kaç gün sürer?

Arılar kraliçe arıyı nasıl seçer?

İşçi arılar yine eski kraliçe arının atmış olduğu yumurtalardan herhangi birisine özel ilgi ve yoğun arı sütü ile beslediği zaman o gözdeki işçi arı daha büyük ve geniş olmaktadır. Bu şekilde olan arı ise doğduğu zaman kraliçe arı olmaktadır.

Arı birleştirme nasıl yapılır?

1-) Birleştirilecek iki kovandan biri güçlü diğeri zayıf ise güçlü kovan aşağıda kalır. Zayıf kovan üste konur araya gazete serilir ve ütüne birleştirme esansı sıkılır. Her iki kovanın arıları bir hafta içinde birbirlerine karışırlar. Sonra aradaki kağıt alınır.

Bir arının yaşam evreleri nelerdir?

Bir arının gelişmesinde yumurta, larva ve pupa olmak üzere 3 farklı gelişme dönemi vardır. Arılarda yumurtadan ergine toplam gelişme dönemi; ana arıda 16, işçi arıda 21 ve erkek arıda da 24 gündür.

Arı yavruyu ne zaman keser?

Genel olarak baktıgımızda ana arı yavruyu, polen ve bal gelmeyen kurak yaz aylarında kesiyor. Kek gelişmiş ülkelerde o zaman verilip koloni yavru faliyetini sürdürüp geriye düşmesin istenir.

Arılar hangi yöne doğru uçar?

benim bildigim kadarıyla arıların uçma yönü güneye olmalı çünkü kuzey rüzgarları sert ve soğuk estiği için arının arkasında kalmalı.

Bal akımı kaç gün sürer?

Genellikle kara iklimi olan bölgelerde ana nektar akımı 3-4 hafta sürer.