Staj süresi emeklilikten sayılacak mı?

İçindekiler:

  1. Staj süresi emeklilikten sayılacak mı?
  2. Çıraklık dönemi emekliliğe sayılır mı?
  3. Staj sigortası kaç TL?
  4. SSK başlangıç yaşı kaç?
  5. Çıraklara bir ay süreli yıllık izin ne zaman verilir?

Staj süresi emeklilikten sayılacak mı?

Staj sigortasının emekliliğe etkisi? ... Yukarıda da açıklandığı üzere staj süresince öğrencilerden sadece iş kazası-meslek hastalığı-hastalık primi alınmakta, emeklilik primi ise alınmamaktadır.

Çıraklık dönemi emekliliğe sayılır mı?

Ortaöğretim ve yükseköğretim dönemlerinde yapılan stajlarda emekliliğe esas olan uzun vadeli primler ödenmediği, sadece kısa vadeli sigorta primi ödendiği için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemektedir.

Staj sigortası kaç TL?

Yasa kapsamında, stajyer olarak çalışan öğrencilere asgari geçim indirimi hariç olmak üzere net asgari ücretin yüzde 30'u kadar bir ödeme yapılması zorunlu kılınıyor. Bu tutarın üzerinde ise bir ödeme tavanı bulunmuyor. Geçen yıl stajyerlere aylık en az 631,19 lira ödenirken, bu tutar bu yıl 767,27 liraya çıktı.

SSK başlangıç yaşı kaç?

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, uzun vadeli sigorta olarak adlandırılan malullük, yaşlılık ve ölüm (MYÖ) sigortasına tabi çalışmak, sigorta başlangıcı olarak kabul ediliyor. 18 yaşından önce sigortalı çalışmaya başlayanların sigortalılık sürelerinin 18 yaşını doldurdukları ...

Çıraklara bir ay süreli yıllık izin ne zaman verilir?

Yıllık İzin Süreleri Kaç Gündür?
Çalışılan Yıl SüresiYıllık İzin Süresi
1 - 5 Yıla Kadar14 Gün
5 - 15 Yıla Kadar20 Gün
15 Yıl ve Fazlası26 Gün