Taksi durağı açmak için ne gerekiyor?

İçindekiler:

  1. Taksi durağı açmak için ne gerekiyor?
  2. Taksi Durakları ne kadar kazanıyor?
  3. Taksi durağı devri nasıl yapılır?
  4. Taksi ruhsatı nasıl alınır?
  5. Taksi plakası ne kazandırır?
  6. Ticari taksi nereye şikayet edilir?
  7. Toplu taşıma ücretlerini kim belirler?
  8. Indi bindi ucreti ne demek?
  9. Ticari taksi belediye ruhsatı nasıl alınır?
  10. 1 taksi plakası ne kadar kazandırır?
  11. En Taksi nedir?

Taksi durağı açmak için ne gerekiyor?

a) Durak açma Talebinde bulunanlara ait ehliyet, nüfus cüzdanı sureti, İkametgah İlmuhabiri, araç ruhsatının fotokopisi. b) Durak açılacak yere ait adres, tapu, çap ve kira sözleşmesi. MADDE 7. UKOME tarafından uygun görülen yerlere taksi durağı Açma-Çalıştırma ruhsatı verilir.

Taksi Durakları ne kadar kazanıyor?

Bazı durakların 1 arasında taksisi var. Haftalık 60-100 lira arasında ücret veriyorlar. Öyle durak sahibi var ki, ayda 50-60 bin liradan daha fazla kazanıyor.

Taksi durağı devri nasıl yapılır?

ARAÇ DEĞİŞTİRME VEYA HAT DEVRETME b)Taksi duraklarında devir işlemi için durak ve çalıştırma ruhsatı hakkını devreden ile devralanın karşılıklı dilekçeleri ile Ulaşım Dairesi Başkanlığına müracaatları gereklidir.

Taksi ruhsatı nasıl alınır?

Taksi sahibinden istenecek evraklar;
  1. Taksi Yönetim Merkezine üyelik belgesi (sözleşmesi) ve cihaz periyodik muayene belgesi.
  2. Motorlu Araç Trafik ve Araç Tescil Belgelerinin fotokopileri.
  3. İlgili oda faaliyet belgesi, (aslı),
  4. Başvuru tarihi itibariyle son 6 (altı) ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (tüm hissedarların),
Daha fazla öğe...

Taksi plakası ne kazandırır?

Ancak İstanbul için ortalama bir Taksi Plakası kazancı çıkartmak gerekirse hafta içi 24 saatte 500TL getirisi olan Taksi Plakası 500TL X 30 Gün 15.000TL Yapar yani ortalama aylık kazancınız 15.000TL gibi bir rakama denk gelir. Taksimetre Zamları ile beraber bu kazanç katlanarak yükselmektedir.

Ticari taksi nereye şikayet edilir?

Oda'nın 444 15 23 numaralı hattı aranabileceği gibi İBB Beyaz Masa'nın 153 numaralı hattı da aranarak şikayette bulunabilir. TAKSİ ŞİKAYETİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Toplu taşıma ücretlerini kim belirler?

TAŞIMA ÜCRET TARİFESİ VE MALİ KONULAR Toplu Taşıma Araçlarında uygulanacak ücretli veya indirimli yolculara ait taşıma ücretleri UKOME tarafından tespit edilir.

Indi bindi ucreti ne demek?

“10 TL altında ne yazarsa yazsın, 5-6 lira da yazsa Ankara'da taksiye binen vatandaşlarımız 'bindi indi' ücreti olarak 10 lira verecek. Kısa mesafe problemlerinin önüne geçmek adına böyle bir uygulama İstanbul'da 13 TL olarak uygulanıyor. Bu sene ilk defa Ankara'da da başladı.

Ticari taksi belediye ruhsatı nasıl alınır?

Taksiler için araç ve şoför standartlarının belirlenmesi çalışması UKOME kararı ile sonuçlandırılmaktadır. Çalışma Ruhsatı başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinde "e-toplu ulasim ruhsat" linkinden esnafımız ruhsat başvurusunda bulunmak durumundadır.

1 taksi plakası ne kadar kazandırır?

Ancak İstanbul için ortalama bir Taksi Plakası kazancı çıkartmak gerekirse hafta içi 24 saatte 500TL getirisi olan Taksi Plakası 500TL X 30 Gün 15.000TL Yapar yani ortalama aylık kazancınız 15.000TL gibi bir rakama denk gelir. Taksimetre Zamları ile beraber bu kazanç katlanarak yükselmektedir.

En Taksi nedir?

EN TAKSİ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliğiyle hazırlanmış yepyeni bir uygulamadır. Akıllı telefonlarınızdan, güvenli ve hızlı bir şekilde taksi çağırabilmeniz için tasarlanmıştır. Tek tuşla taksi çağırabilir ve ne kadar ödeyeceğinizi görebilirsiniz.