Epidural sonrası baş ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Epidural sonrası baş ağrısı nasıl geçer?
  2. Spinal anestezide felç riski var mı?
  3. Epidural anestezi beyne zarar verir mi?
  4. Epidural Sezeryanda felç riski var mı?
  5. Spinal doğum mu yoksa epidural doğum mu?
  6. Spinal anestezinin yan etkileri nasıl geçer?
  7. Genel anestezi sonrası baş ağrısı ne kadar sürer?

Epidural sonrası baş ağrısı nasıl geçer?

Bol sıvı alıp emzirme dışında sürekli yatarsa birkaç hafta içinde baş ağrısı geçer. Baş ağrısı dayanılmazsa ilaç olarak kafein verilebilir. Şiddetli ağrı üç gün sonrasında halen devam ediyorsa “blood patch” uygulaması yapılabilir. Yani hastanın kendi kanı omurilikteki epidural aralığa tekrar girilerek enjekte edilir.

Spinal anestezide felç riski var mı?

Bu nedenle spinal anestezi normal doğum için uygun değildir.İlk doğumda ortalama doğum ağrısı süresi 12 saat iken spinal anestezinin etki süresi 3-4 saat oldundan yeterli olmaz.Spinal anestezide ameliyat sonrası baş ağrısı görülme riski epidural anesteziden daha fazladır.Spinal anestezi nedeniyle felç riski tecrübeli ...

Epidural anestezi beyne zarar verir mi?

Bu bağlamda, epidural anestezi uygulamasında beyin zarları hasar görmez ve beyin omurilik sıvısının boşaltılması gerekmez. Teknik olarak, epidural anestezi subdural anesteziye göre daha kolaydır ve daha az yan etkiye sebep olur.

Epidural Sezeryanda felç riski var mı?

Epidural anestezi anne için felç riski yaratmaz.

Spinal doğum mu yoksa epidural doğum mu?

Epidural ile spinal arasında aslında çok büyük bir fark yok. Teknik olarak epidural, epidural diyoruz ama aslında sezeryanda epidural ve spinalin beraberce yapıldıği kombine epidural anestezi uygulanıyor. Epidural iğne ve spinal iğne beraberce kullanılır.

Spinal anestezinin yan etkileri nasıl geçer?

Spinal anestezi sonrası baş ağrısı, 2-3 günde azalır ve en fazla 1 hafta içinde son bulur. Eğer ağrı uzun sürer ve dayanılmaz hale gelirse muhakkak doktoruna danışmalı ve uygun tedaviyi görmelisin. Ayrıca spinal anestezi sonrası belde ağrı da söz konusu olabilir. Bu ağrı da baş ağrısı gibi gelişir.

Genel anestezi sonrası baş ağrısı ne kadar sürer?

Spinal sonrası baş ağrısı, işlemden 24-48 saat sonra ortaya çıkar. Önlemek üzere hastalara 1 hafta süreyle ağızdan bol sıvı tüketimi ( kafeinli içecekler de dahil) ve yatak istirahati önerilir. Epidural anestezide ise ilacın verildiği aralığa, özel bir teknikle spinal aralıktan daha önce ulaşılır.