Kondisyon bisikleti alırken nelere dikkat etmeli?

İçindekiler:

  1. Kondisyon bisikleti alırken nelere dikkat etmeli?
  2. Dikey kondisyon bisikleti ne işe yarar?
  3. Yatay bisiklet hangi bölgeleri çalıştırır?
  4. Uzay yürüyüşü spor aleti hangi kasları çalıştırır?

Kondisyon bisikleti alırken nelere dikkat etmeli?

Hangi ihtiyaca göre hangi kondisyon bisikleti tercih edilmeli? Eğer amacınız normal bisiklete biner gibi bisiklet alıştırması yapmak, yalnızca bacak ve karın kaslarınızı çalıştırmak ise dikey kondisyon bisikletini tercih edin. Bütçenize göre az ise mekanik, biraz daha fazla ise manyetik sistemler tercih edebilirsiniz.

Dikey kondisyon bisikleti ne işe yarar?

Kondisyon bisikletinin çalıştırdığı bölgeler; bacak kasları, baldır kasları, omuz ve sırt kasları, göğüs ve göğüs çevresi kasları, karın kasları olarak sayılabilir. Kısacası kondisyon bisikleti vücudunuzdaki birçok kası harekete geçirir ve bu bölgelerdeki kasları yakmanıza yardımcı olabilir.

Yatay bisiklet hangi bölgeleri çalıştırır?

Özellikle bacak kaslarının çalışmasını sağlayan yatay kondisyon bisikletleri ile karın kaslarını da çalıştırmak mümkün. Bacak kaslarını etkin bir şekilde çalıştırmak, aynı zamanda konforlu bir spor deneyimi yaşamak isteyenler, yatay kondisyon bisikletlerini tercih edebilirler.

Uzay yürüyüşü spor aleti hangi kasları çalıştırır?

Eliptik bisiklet sayesinde hem alt hem de üst vücut egzersizleri yapabilirsiniz. Eliptik bisikletlerin hemen hemen hepsi tutmak için hareket edebilen tutacak kollara sahiptir. Alt ve üst vücutta quadriceps, sırt, göğüs, triceps, biceps, kalça ve baldır kasları çalıştırılabilir.