Kara Buğday çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kara Buğday çorbası nasıl yapılır?
  2. Diyette karabuğday pilavı yenir mi?
  3. Kara Buğday nasıl pişirilir?
  4. Karabuğday sağlıklı mı?
  5. Karabuğday protein mi?

Kara Buğday çorbası nasıl yapılır?

Tencereye zeytinyağını konup üzerine küp kesilmiş soğan ve sarımsaklar eklenerek sotelenir. Üzerine salça eklenip bir süre kavurduktan sonra yarı kıvam da haşladığımız kara buğdaylar eklenir. Üzerine sıcak su eklenip kara buğday yumuşayana kadar pişirip servis edilir. Afiyet olsun…

Diyette karabuğday pilavı yenir mi?

Diyet yapanlara sık sık karabuğday önerilir. Çünkü bu besinde diyet lifleri vardır ve bağırsakların hızlı şekilde çalışmasına yardım eder.

Kara Buğday nasıl pişirilir?

Karabuğdayı tencereye aldıktan sonra birkaç dakika kavurun. Ardından 2 su bardağı kaynar olmayan sıcak suyu karabuğdayların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte karabuğday suyunu çekene kadar pişirin.

Karabuğday sağlıklı mı?

İçerisindeki potasyum oranı oldukça yüksek olan karabuğday tansiyonu dengeliyor. Magnezyum, demir, fosfor ve potasyum yönünden çok zengin olan karabuğday, kansızlığa da iyi gelir. Karabuğday düşük yağ oranıyla bilinir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde uzun süre tok tutar.

Karabuğday protein mi?

Hem doyurucu hem de kompleks karbonhidratlar sınıfının parlak çocuklarından. Özellikle vegan ya da vejeteryansan karabuğday senin yeni yakın arkadaşlarından biri olmaya aday. 60g kuru-pişmemiş greçka 186 kalori. 1 g yağ, 37,8g karbonhidrat ve 6.6g protein içeriyor.