Ilizarov ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ilizarov ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Ilizarov yöntemi kaç cm uzatır?
  4. Ilizarov ameliyatı ne kadar?
  5. Ilizarov ne zaman çıkarılır?
  6. Hormon iğnesi boy uzatır mı?
  7. Fiksatör ne kadar kalır?

Ilizarov ameliyatı nasıl yapılır?

Cerrahi işlemle kesilen kemiğin içerisinden geçirilen teller, halkalardan oluşan fiksatöre tutturulup gerilerek boy uzatma işlemi gerçekleştirilir. Ekstremite uzatma cerrahisi olan İlizarov tekniğinde, kemik ve yumuşak dokular günde en fazla 1 mm olacak şekilde birbirinden uzaklaştırılır.

Boy uzatma ameliyatı nasıl yapılır?

Uzatma, kemiğin cerrahi işlemle kesilmesi ve kesilen kemik parçalarını uzun bir süreçte, her gün 1 milimetre civarı, birbirinden ayırarak yapılır. Böylece açılan boşlukta yeni kemik dokusu oluşur ve kemikte uzama sağlanır.

Ilizarov yöntemi kaç cm uzatır?

Akondroplazilerde boy uzatması kollardan, uyluktan ve bacak kemiklerinden yapılmaktadır. Deformite düzeltilmesi ve uzatma sonrası ortalama 5. ayda cihaz çıkarılarak hastanın tedavisi tamamlanmaktadır. Ortalama iki seansta 12-15 cm uzama elde edilmektedir.

Ilizarov ameliyatı ne kadar?

Sadece dışarıdan takılan cihazlarla(ilizarov, holyfix, TSF, vb.) ameliyat fiyatları ortalama 40-60 Bin TL.

Ilizarov ne zaman çıkarılır?

Genellikle iki veya üç haftalık dinamizasyon periyodunu takiben fiksatörün çıkarılması aşamasına gelinir. Eğer kalıcı yöntemi seçilmişse, dinamizasyon periyodu sonunda geri kalan tüm K-telleri çıkarılır.

Hormon iğnesi boy uzatır mı?

Boy uzatma iğnesi olarak da bilinen büyüme hormonu, çocuklarda iyi sonuç verebilir. Büyüme plakları erkeklerde 21 yaşından, kadınlarda da 18 yaşından sonra tamamen kapanabiliyor. Büyüme plakları kapandıktan sonra, boy uzatma iğnesi yapılmamaktadır. Uzamanın tek yöntemi, ameliyattır.

Fiksatör ne kadar kalır?

Çalışmamızda, bu süre 5.6 ay (80-275 gün) olarak saptanmıştır. Eksternal fiksatör uygulamalarında en sık gözle nen komplikasyonlardan birisi kaynama yokluğudur.