Lazerden sonra kaç gün su Değmemeli?

İçindekiler:

  1. Lazerden sonra kaç gün su Değmemeli?
  2. Lazerden kaç saat sonra duşa girilir?
  3. Buz lazerden sonra ne yapılır?
  4. Lazer sonrası neden banyo yapılmaz?
  5. Buz lazer ilk seanstan sonra ne yapılmalı?
  6. Lazer Epilasyon işleminden sonra nelere dikkat edilmeli?
  7. Lazer epilasyon sonrası hangi güneş kremi?

Lazerden sonra kaç gün su Değmemeli?

Merhabalar, lazer epilasyon uygulamasından sonra 1 gün süreyle su ile temastan kaçınmak gerektiği doğrudur. Ciltte oluşabilecek tahrişe karşı su temasından, özellikle sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Sizin durumunuzda yüzme havuzlarındaki yoğun klor cilt tahrişini arttırabilir.

Lazerden kaç saat sonra duşa girilir?

Lazer epilasyon işlemlerinden hemen sonra duş alırken sıcak su kullanmak cildinizi tahriş edebilir. İşlemden en az 8 saat sonra ılık ya da soğuk su ile duş almak rahatlatıcı olmasının yanı sıra cildinizin zarar görmesini de engeller.

Buz lazerden sonra ne yapılır?

İşlemden hemen önce veya aynı gün jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz. İşlem sonrasında ise mutlaka 12 saat işlem bölgesine su teması istemiyoruz. 1 hafta uygulama bölgemizi tekrardan güneşten koruyarak leke veya herhangi oluşacak dış etkenlerden korumamız gerekmektedir.

Lazer sonrası neden banyo yapılmaz?

Lazer Epilasyon sonrasında duş alınmamasının sebebi cildinizin lazer sonrasında hassas duruma gelmiş olmasıdır. Ve sıcak su ile alınan duşlarda vücudunuzda kızarıklıkların daha da artması mümkün olacağından lazerden en az 1 gün sonrasında ve sadece ılık su ile duş önerilmektedir.

Buz lazer ilk seanstan sonra ne yapılmalı?

Buz lazer Uygulamasının hemen ardından sıcak su ile duş almamalısınız. 1 hafta boyunca güneşten korunmalı ve peeling, kese gibi işlemlerden kaçınmalısınız. SPF 30 veya üzeri güneş kremi kullanmanız tavsiye edilir. Yüz bölgesinde buz lazer uygulaması yapıldığı takdirde 1 gün süre ile makyaj yapılmamalıdır.

Lazer Epilasyon işleminden sonra nelere dikkat edilmeli?

Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korunun ve 30 veya daha yüksek faktör güneş koruyucusu kullanın. Bölgeyi nemlendirici kremler ile nemli tutun. Uygulamadan sonra 24 saat sıcak su değdirmeyin. 24 saat içinde ağrı ya da şişme olursa yumuşak beze sarılı buz uygulayın.

Lazer epilasyon sonrası hangi güneş kremi?

Lazer uygulamasından sonra 2 hafta süreyle güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum'a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınacaksa özellikle yüz bölgesi için mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.