Kasko değeri ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kasko değeri ne anlama gelir?
  2. Aracın kasko değeri neye göre belirlenir?
  3. Aracın kasko değeri nasıl artar?
  4. Kasko fiyatı kişiye göre değişir mi?
  5. Kasko değeri artar mı?
  6. Kasko fiyatı neden yüksek çıkar?
  7. Kasko değerini listesini kim belirler?
  8. Araç rayiç bedel nasıl belirlenir?

Kasko değeri ne anlama gelir?

Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. ... Araç kasko değer listesi TSB tarafından araçların marka, model ve üretim zamanına göre değerlerinin aylık sıralandığı listedir.

Aracın kasko değeri neye göre belirlenir?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Aracın kasko değeri nasıl artar?

Aracın marka ve modelinin sahip olduğu özellikler kasko değerini arttırabilmektedir. Aracın yaşı konusunda ise araç yaşı ne kadar artar ise kasko bedeli o kadar azalmakta olmasına karşılık kasko primi artmaktadır. Araç yaşının az olmasında ise kasko bedeli artış göstermektedir.

Kasko fiyatı kişiye göre değişir mi?

Kaza, trafik ve suç oranı fazla bir şehirde, kasko fiyatları da doğrudan artış gösterebiliyor. Ayrıca genç yaşta olan sürücüler, kazaya yatkın oldukları için daha fazla sigorta primi ödeyebiliyor. Dolayısıyla ruhsat bilgilerinize göre kasko primlerinizin rakamsal açıdan değişebileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Kasko değeri artar mı?

Aracın markası ve modeline göre kasko değeri değişmektedir. ... Aracın marka ve modelinin sahip olduğu özellikler kasko değerini arttırabilmektedir. Aracın yaşı konusunda ise araç yaşı ne kadar artar ise kasko bedeli o kadar azalmakta olmasına karşılık kasko primi artmaktadır.

Kasko fiyatı neden yüksek çıkar?

Araçta meydana gelen hasar durumlarının yanı sıra sürücünün mesleği, aracın kullanıldığı şehir, ehliyet yılı gibi kriterler de fiyat üzerinde belirleyici rol oynuyor. ... Kaza, trafik ve suç oranı fazla bir şehirde, kasko fiyatları da doğrudan artış gösterebiliyor.

Kasko değerini listesini kim belirler?

Kasko değer listesi; Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) tarafından düzenli olarak yayınlanmaktadır. Her ay yayınlanan bu listede araçlar yaşı, markası ve modeli gibi kriterlere göre sıralanır.

Araç rayiç bedel nasıl belirlenir?

Araç Rayiç Bedeli Nasıl Belirlenir? Araç rayiç bedeli belirlenirken Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) tarafından açıklanan kasko değer listesi ile ikinci el araç alım satım yapılan web sitelerinde yer alan ilanlar baz alınır. Poliçede araç rayiç bedelinin belirlenmesinde kullanılacak referans kaynağı belirtilir.