Sürücü Sertifika süresi doldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sürücü Sertifika süresi doldu ne yapmalıyım?
  2. Geçici sürücü belgesi nereden alınır?
  3. Geçici sürücü belgesi ne demek?
  4. Sürücü sertifikası olmadan ehliyet alınır mı?
  5. E sınavı geçtikten sonra ne yapılır?

Sürücü Sertifika süresi doldu ne yapmalıyım?

Ehliyet sertifikasını ehliyet belgesine dönüştürmezseniz belgeniz iptal olur. Bu durumda her şeyi sil baştan yapmanız gerekiyor. Yeniden sürücü kursuna yazılıp, teorik sınava ve ardından direksiyon sınavına girecekseniz. Başarılı olursanız tekrar ehliyet sertifikası verilecek.

Geçici sürücü belgesi nereden alınır?

Geçici ehliyet belgesini alabilmek için öncelikli olarak Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekir. Müdürlük gerekli olan belgeyi hazırlayarak size temin edecektir. İsteğe bağlı olarak geçici ehliyet belgesi e-devlet üzerinden de barkodlu olarak alınabilir.

Geçici sürücü belgesi ne demek?

İlk defa sürücü belgesi alanlar ve yeni tip ehliyet için başvuruda bulunanlara sürücü belgesi teslim edilinceye kadar ki sürede vatandaşların mağdur olmamaları adına sürücü belgesi yerine geçen ve 15 gün süre ile geçerli geçici belge verilecektir. ... Bu belge ile trafiğe 15 gün boyunca çıkabilirsiniz.

Sürücü sertifikası olmadan ehliyet alınır mı?

Düzeltmek adına belirtelim sürücü sertifikasıyla araç kullanmanız mümkün değildir. Yani sertifika ile araç kullanmanın ehliyetsiz araç kullanmaktan hiçbir farkı yoktur üstelik ağır cezası vardır. Araç kullanabilmeniz için sertifikanızın ehliyete dönüştürülmesi gerekir.

E sınavı geçtikten sonra ne yapılır?

E-sınavda başarılı olan adaylar daha sonra direksiyon için randevu alarak sınav zamanını beklemeye geçerler. Bu arada eğitimlerinizi alıp sınav gününü bekleyebilirsiniz. Sürücü adaylarının elektronik sınavda başarılı olup olmadığı hemen sınav bitiminde TC kimlik numaralarını yazmaları ile birlikte ortaya çıkar.