Emziren annede gögüs ucu agrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Emziren annede gögüs ucu agrısı neden olur?
  2. Pamukçuk anne memesine geçer mi?
  3. Pamukçuk en çabuk nasıl geçer?
  4. Emziren annedeki mantar bebeğe geçer mi?

Emziren annede gögüs ucu agrısı neden olur?

Çoğu emziren annede meme ucu pamukçuk problemi oluşabilir. Emziren annelerde meme ucu sorunları içinde rastlanan bu durum bir mantar enfeksiyonudur. Doğum sonrasındaki ilk haftalarda ortaya çıkabilir. Emzirme sırasında şiddetli ve yakıcı meme başı ağrısı olur.

Pamukçuk anne memesine geçer mi?

Bebeğin ihtiyaç duyduğu folik asit, B12 ve demir gibi vitaminlerin eksik olması pamukcuk hastalığına neden olur. Annede hastalığa neden olan virüs bulunuyorsa, bu virüs süt yolu ile bebeğe geçebilir. Aynı şekilde bebekte varsa bebek anne memesinde enfeksiyona sebebiyet verebilir.

Pamukçuk en çabuk nasıl geçer?

Pamukçuk hastalığı kendiliğinden geçmez, bu nedenle mutlaka tedavi edilmelidir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat koyup gazlı bezle bebeğin ağzı günde 3-4 kere temizlenmelidir. Ardından mantara karşı damlalar 7-10 gün süre ile kullanılır.

Emziren annedeki mantar bebeğe geçer mi?

Özellikle bebeğin ağzında pamukçuk tedavi edilmezse annenin meme ucuna emzirme sırasında bulaşabiliyor. Ya da annenin vajinasında mantar enfeksiyonu varsa (gebelik, bu enfeksiyonun hortladığı bir dönemdir), bebeğe vajinal doğum sırasında geçebiliyor.