Vişne reçeli güneşte nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Vişne reçeli güneşte nasıl olur?
  2. Güneşte kurutulan Reçel nasıl saklanır?
  3. Reçelin koyulaşması için ne yapmalı?
  4. Vişne reçeli güneşe konulur mu?
  5. Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?
  6. Reçel pişerken şeker eklenir mi?

Vişne reçeli güneşte nasıl olur?

Öncelikle vişnelerin çekirdekleri ve sapları temizlenir geniş bir tepsiye vişneler yayılır. Üstüne şeker konulup karıştırılır ve güneşe konulur. Arada bir karıştırılır ki şeker erisin bu işlem 4-5 gün sürer bu süre boyunca vişneler yavaş yavaş kıvam alır beşinci gün yarım limon sıkılıp karıştırılır.

Güneşte kurutulan Reçel nasıl saklanır?

Soğuyunca kıvamı reçel kıvamına gelmişse olgunlaşmış demektir. Reçeli kuru kavanozlara koyup ağızlarını kapatın. Güneş almayan serin bir yerde saklayın. Çok sıcak bölgelerde buzdolabında bekletmeniz daha doğru olur.

Reçelin koyulaşması için ne yapmalı?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Vişne reçeli güneşe konulur mu?

Vişne reçelini ateşten aldıktan sonra, bir cam tepsiye boşaltın ve üzerini ince bir tülbent ya da ince delikli bir koruyucu ile örterek güneşte çektirmeye bırakın. Arada karıştırarak, tercih ettiğiniz kıvama gelinceye kadar (2-4 gün arası, dilerseniz daha fazla) güneşte bekletin.

Reçel yapmanın püf noktaları nelerdir?

Lezzetli reçeller yapabilmeniz için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var:
  • Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın.
  • Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın.
Daha fazla öğe...•BE

Reçel pişerken şeker eklenir mi?

Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, temiz ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. ... Reçel pişince şekerlenmemesi için, altını kapatmadan limon tuzu veya limon suyu koyup, bir taşım daha kaynatıp kapatmak lazım.