Voleybol nedir kisaca özeti?

İçindekiler:

  1. Voleybol nedir kisaca özeti?
  2. Voleybol nedir nasıl oynanır uzun yazı?
  3. Voleybol neden oynanır?
  4. Voleybola ne zaman başlanır?
  5. Voleybol sağlık açısından faydalı bir spor mudur neden?

Voleybol nedir kisaca özeti?

Voleybolu çok kısa bir şekilde tanımlayacak olursak, “Bir voleybol filesi ile ortadan ikiye bölünmüş bir sahada, altışar oyuncudan oluşan iki takımın karşılaştığı, belli kuralları olan ve topa elle vurulup karşı takımın topu karşılayamamasının hedeflendiği spor.” diyebiliriz.

Voleybol nedir nasıl oynanır uzun yazı?

Voleybol altı kişiden kurulu iki takım arasında oynanır. Bu oyunda amaç, sahayı ikiye bölen filenin üzerinden topu karşı tarafın sahasına düşürerek puan kazanmaktır. Oyuncular sahada sabit yerlerde dururlar üç kişi fileye yakın üç kişi de savunma pozisyonunda geride durur.

Voleybol neden oynanır?

Öncelikle voleybol dengeli bir vücut yapısı sağlayan başlıca spor dalıdır ve bu oyun çocuklara sağlıklı beslenebilme bilincini de vermektedir. Oyun kuralları gereği sporcuların birbirleri ile fiziksel teması olmadığı için, içinde hiçbir şiddet unsuru yoktur.

Voleybola ne zaman başlanır?

Voleybola ideal olarak yedi (7) yaşından itibaren başlanır, üst yaş sınırı olmayan bir spor branşıdır. Tesislerimizde eğitim kız- erkek olmak üzere 7-16 yaş aralığında verilmektedir.

Voleybol sağlık açısından faydalı bir spor mudur neden?

Voleybol, genel anlamda her spor dalının sağladığı fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte; vücudun esneklik kazanmasına, diğer toplu sporlara nazaran daha fazla yardımcı oluyor.