Meperidin ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Meperidin ne için kullanılır?
  2. Aldolan hangi grup ilaç?
  3. Petidin hangi ilaç?
  4. Contramal yan etkileri nelerdir?
  5. Meperidin nedir tıp?
  6. Fentanil nedir ne için kullanılır?
  7. Aldoran ilaç nedir?
  8. CONTRAMAL Morfin mi?
  9. Fentanil hangi grup ilaç?
  10. Fentanil nedir ne için kullanılır anestezi?

Meperidin ne için kullanılır?

Meperidin uzun etkilil bir narkotik analjeziktir. Özellikle kas iskelet kaynaklı ağrılarda, baş ağrıla- rında, kanser ağrılarında, lomber disk hernilerin- de, her türlü postoperatif ağrıda, sedasyon analjezi uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aldolan hangi grup ilaç?

Farmakoterapötik grup: Fenilpiperidin türevleri ATC kodu: N02A B02 Page 5 5 Aldolan oldukça etkili bir analjeziktir.

Petidin hangi ilaç?

Petidin (meperidin), hızlı ve etkin bir opioid analjezik ilaçtır. ABD ve Kanada'da genellikle meperidin ya da ticarî adı olan Demerol olarak bilinir.

Contramal yan etkileri nelerdir?

CONTRAMAL sersemlik, uyuşukluk, baş dönmesi ve bulanık görmeye neden olabilir ve böylece tepkilerinizi bozabilir. Tepkilerinizin etkilendiğini düşünüyorsanız araba veya diğer araçları sürmeyiniz, elektrikli cihazları kullanmayınız, makine çalıştırmayınız.

Meperidin nedir tıp?

Meperidin pediatride çeşitli durumlarda kullanılan opoid analjeziktir. Meperidinin aktif metaboliti olan normeperidin merkezi sinir sistemi üzerine uyarıcı etkilidir. Meperidinin irritabilite, hiperrefleksi,tremor, miyoklonus ve nadiren konvülsif nöbete yol açabildiği literatürde yer almaktadır.

Fentanil nedir ne için kullanılır?

Fentanil, tıbbi çalışmalarda morfinden 80 kat daha yüksek etkiye sahip olması nedeniyle ağrı dindirmek için kullanılan maddeler arasında yer almaktadır. Çok etkili bir ağrı kesici olan fentanil, anestezi uygulamalarında kullanılmaktadır.

Aldoran ilaç nedir?

kırmızı reçete ile satılan, güçlü ağrı kesici. böbrek taşı sancısı kesicisi.

CONTRAMAL Morfin mi?

etkisi naloksan tarafından kısmen önlenir. analjezik etkisi morfinden düşüktür. yeşil reçeyete tabidir. meperidin gibi doğum ağrılarında verilebilir. morfinden daha az solunum depresyonu, kodeinden daha az konstipasyon yapar.

Fentanil hangi grup ilaç?

Fentanil (Fentanyl), ilk olarak 1950'lerin sonunda Belçika'da bulunan Janssen Pharmaceutica tarafından sentez edilmiş, morfinden yaklaşık 80 kez, meperidinden ise 500 kat daha güçlü olan bir opioid analjeziktir.

Fentanil nedir ne için kullanılır anestezi?

Fentanil ilk olarak 1950' lerin sonunda Belçika'da bulunan Janssen Pharmaceutica tarafından sentezlenmiştir. Anestezi sırasında ve postoperatif ağrı tedavisinde ağrı kesici olarak kullanılan fentanil, uyuşturucu madde sıralamasına göre 3. derecede yer alan bir analjeziktir.