Meslek lisesi katsayı ne zaman kalktı?

İçindekiler:

  1. Meslek lisesi katsayı ne zaman kalktı?
  2. Meslek liselerinde katsayı uygulaması nedir?
  3. Meslek liselerine okul puanı veriliyor mu?
  4. Meslek liselerine katsayı uygulaması ne zaman başladı?
  5. Katsayılar nasıl bulunur?
  6. Meslek liselerinde sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?
  7. Meslek lisesi mezunları polis olabilir mi?

Meslek lisesi katsayı ne zaman kalktı?

28 Şubat döneminde uygulanan katsayı sebebiyle üniversiteye girişte önlerine engeller çıkarılan ve yıllar süren kan kaybı sonrası başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmeyen meslek liseleri, katsayının 2009'da kaldırılmasıyla rahat bir nefes almıştı.

Meslek liselerinde katsayı uygulaması nedir?

YÖK Genel Kurulu'nun aldığı karara göre meslek lisesi öğrencileri ÖSS'de artık puan kaybetmeyecek. 2010'dan itibaren bütün öğrencilerin katsayıları 0.15'le çarpılacak. ... Böylece, meslek lisesi mezunları alanları dışında tercih ettikleri bölümlere yöneldiklerinde herhangi bir kayıpları olmayacak.

Meslek liselerine okul puanı veriliyor mu?

Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Tüm lise öğrencileri gibi meslek lisesi öğrencileri de öncelikle iki aşamalı olan üniversite sınavına girerler. Daha sonra mezun oldukları meslek bölümünden tercih yapmaları gerekçesi ile sınavdan aldıkları puan üzerine belirli bir ek puan eklenir.

Meslek liselerine katsayı uygulaması ne zaman başladı?

Meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş uygulaması YÖK tarafından 2010 yılından itibaren geçerli olacak şekilde kaldırılmıştır. YÖK genel kurulu son olarak 21.07.2009 tarihli toplantısında eşit katsayı uygulaması kararı almıştı.

Katsayılar nasıl bulunur?

Katsayı toplamını bulmak için ifadelerde yer alan x kavramı yerine 1 rakamı yazılarak da daha kısa yoldan katsayı toplamı bulunabilir. Yukarıdaki örnekteki ifade de x yerine 1 yazdığımızda işlem 3-2+2+4 bu hale gelir. O halde işlemler sonucunda 7 çıkan rakam ifadenin katsayı toplamını bize vermektedir.

Meslek liselerinde sınavsız geçiş hakkı kalktı mı?

Sınavsız Geçiş Kalktı, ÖSYM Meslek Liseli Öğrencilere Ek Puan Düzenlemesi Yapıyor. ... Maddesi içinde Sınavsız Geçişi düzenlemektedir. Bu kanun maddesinin Sınavsız Geçişi düzenleyen kısmında 16 tarih ve esas nolu kanun tasarısının 26. maddesi ile değiştirilmiştir.

Meslek lisesi mezunları polis olabilir mi?

Lise mezunu polis adaylarının girebilecekleri okul bilindiği üzere polis meslek yüksek okullarıdır. ... Şartlara bakıldığı zaman şu lise mezunu olmak diye bir kaide yoktur yani meslek lisesi, anadolu lisesi veya açık lise mezunu dahi olsanız polis meslek yüksek okulu sınavlarına girerek polis olabilirsiniz.