Tırnakta dalgalanma neden olur?

İçindekiler:

  1. Tırnakta dalgalanma neden olur?
  2. Tırnakta dikey cizgiler neden olur?
  3. Tirnaklardaki lekeler neyin habercisi?
  4. Siyah tırnak neden olur?
  5. Beau tırnak neden olur?

Tırnakta dalgalanma neden olur?

Tırnaklar; parmakların canlı cilt hücreleri açısından oluşturulmaktadır. Bundan ötürü; cilt kuruluğu, egzama gibi cilt problemleri de çizgilere sebep olabilir. Bunun yanı sıra vücutta; kalsiyum, protein, A vitamini ya da çinko gibi vitamin ve mineral eksikliği tırnak yüzeyinde dalgalanmaya sebep olabilir.

Tırnakta dikey cizgiler neden olur?

Örneğin, izole bir fenomen olabilen veya diğer cilt bozukluklarıyla bağlantılı olabilen bir durum olan trakonişide, tırnakların olukları renk değişikliğine uğrar ve yüzeyleri pürüzlü ve kırılgan bir görünüm alır. Demir eksikliği anemisi olan kişilerde de dikey çizgiler görülebilir.

Tirnaklardaki lekeler neyin habercisi?

Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşaturabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir. Tırnak mantarı sarı beyaz lekeler ile başlar. Bu lekeler zamanla tırnağa yayılır ve tırnak kalınlaşır.

Siyah tırnak neden olur?

Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.

Beau tırnak neden olur?

Depresyona bağlı oluşan tırnak hastalığı çeşidine Beau çizgileri denir. Bunlar yetersiz beslenmenin bir işareti olabilir. Beau'nun çizgisine neden olan diğer koşullar: Kızamık, kabakulak ve kızıl gibi yüksek ateşe neden olan hastalıklar.