Bana martaval okuma ne demek?

İçindekiler:

  1. Bana martaval okuma ne demek?
  2. Ketenpere gelmek ne demek?
  3. Katakulli ne demek?
  4. Ketenpere konusu nedir?
  5. Sightless konusu nedir?
  6. Ketenpere filmi nerede çekildi?
  7. Palavra hangi dilden geçmiştir?
  8. Palavra atmak ne demek?
  9. Boş bırakmamak ne demek?

Bana martaval okuma ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İnanılmayacak şeyler uydurmak, yalan söylemek. "Bana martaval okumayı bırak da, gelecek misin gelmeyecek misin onu söyle." "Martaval okuma, işin sonuna bak."

Ketenpere gelmek ne demek?

Argo bir tabir olan “ketenpereye getirmek”, dolandırmak anlamına geliyor. Bu garip kelimenin içinde “keten” varmış gibi dursa da yokmuş meğer. Yunanca bir ön ek olan “kata-“, bu kelimede aşağıya doğru, aşağıda olan şeyi anlatmış.

Katakulli ne demek?

i. (Kökü belli değildir) argo. Hîle, düzen, yalan dolan. ѻ Katakulli çevirmek (yapmak): argo.

Ketenpere konusu nedir?

KETENPERE FİLMİ KONUSU NEDİR? Kalender, bir akrabasının cast şirketinde çalışan ve arada dizilerde, filmlerde ufak roller alan bir figürandır. Uzatmalı sevgilisi İmge ile evlenme hayalleri kuran Kalender, akrabasının adının karıştığı bir mali suçu üzerine alınca cezaevine girer.

Sightless konusu nedir?

Sightless Film Konusu Bir biber gazı saldırısı nedeniyle körleşen Ellen Ashland iyileşmek için dünyadan çekilir. Ancak kısa süre sonra paranoyaya dalar ve etrafındaki kimseyi saldırganın göz önünde saklanarak onu dehşete düşürmek için geri döndüğüne ikna edemez.

Ketenpere filmi nerede çekildi?

Vefa çok sevdiği Kalender'e yardım etmeye ve ona bir film çektirmeye karar verir. Olaylar sürpriz şekilde gelişir. KETENPERE NEREDE ÇEKİLDİ? Ketenpere filminin çekimleri İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirilmiştir.

Palavra hangi dilden geçmiştir?

Ladino (Yahudi İspanyolcası) palavra "söz, laf" sözcüğünden alıntıdır. Ladino sözcük İspanyolca aynı anlama gelen palabra sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Latince parabola "simge, mesel, vecize, anlamlı söz" sözcüğünden evrilmiştir. parola maddesine bakınız.

Palavra atmak ne demek?

Abartarak söylemek, yalan söylemek, olmayacak şeylerden söz etmek. ➡Palavra Atmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Yalana yakın palavralar savurmaktan kendini alamayan Ragıp Bey, bu sefer tamamıyla masumdu. Palavra atma güzel kardeşim.

Boş bırakmamak ne demek?

Boş bırakmamak deyiminin anlamı ve açıklaması 1. Para, yiyecek vb. şeylerle yardım etmek. 2. İşsiz bırakmamak.