Tularemi nasıl bir hastalıktır?

İçindekiler:

  1. Tularemi nasıl bir hastalıktır?
  2. Turist hastalığına neden olan bakteri?
  3. Kolera nasıl bir hastalıktır?
  4. Leptospira ne demek?
  5. Papağan Ateşi Nedir?
  6. Kolera nereden bulaşır?

Tularemi nasıl bir hastalıktır?

Tularemi, kemirgenlerde (tavşan, fare, sincap vb.) öldürücü nitelikte olan bu hastalığın etkeni Francisella tularensis'tir (Pasteurella tularensis). Hastalık hayvanlardan doğrudan temasla geçebildiği gibi sinek ve kenelerle de taşınabilir.

Turist hastalığına neden olan bakteri?

En sık yolcu ishaline neden olan ajan enterotoksijenik Escherichia coli'dir (ETEC). ETEC kramplar, düşük derece ateşli veya ateşsiz sulu ishal yapar. ETEC dışında diğer bakteriler, çeşitli viral ve parazitik enterik patojenler de potansiyel ajanlardır.

Kolera nasıl bir hastalıktır?

Kolera, şiddetli ishale neden olan, vücutta dehidrasyona yol açan ve tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabilen tehlikeli hastalıkların başında yer almaktadır. Kolera genellikle bakterinin bulaşmış olduğu deniz ürünleri, yiyecekler ve içme suyu ile vücuda bulaşır.

Leptospira ne demek?

Leptospiroz insanları ve hayvanları etkileyebilen bakteriyel bir hastalıktır. Leptospira cinsi bakteriler bu hastalığa neden olur. İnsanlarda, semptomlar oldukça geniş bir yelpazede olduğu için başka hastalıklarla karıştırılabilir.

Papağan Ateşi Nedir?

Papağan Ateşi Dostlarımızdan bizlere de geçebilecek bakteriyel bir hastalıktır. Papağan humması olarak da bilinir. Chlamydia psittaci adı verilen bir bakteri türü yol açar. İnsana geçerse ateşli zatürre ya da ağır bir grip olarak belirir.

Kolera nereden bulaşır?

Bulaşma, bu suyun doğrudan içilmesiyle ya da bulaştığı yiyeceklerin yenmesi ile gerçekleşir. Hastalık bulaşmış kişilerin kirli elleriyle temas eden yiyecekler de hastalığı bulaştırabilir. Koleranın direk temas ile (örn: tokalaşma, dokunma ya da hasta bir kişiye tedavi ederken) insandan insan geçişi gözlenmemiştir.