Yavru kediler ne kadar yemek yer?

İçindekiler:

  1. Yavru kediler ne kadar yemek yer?
  2. Yavru kedi beslenmesi nasıl yapılır?
  3. Yavru kediler kaç saatte bir tuvalet yapar?
  4. Kedilerin kilosu ne kadar olmalı?
  5. Annesiz yavru kediye ne verilir?

Yavru kediler ne kadar yemek yer?

Yavru kedi ve kedi porsiyonları 6 aylık olana kadar yavru kedinize günde 3-4 ödül mama vermeye devam etmelisiniz. Sonrasında, günde 2-4 öğün verebilirsiniz. Yavru kediler 10-12 aylık olduklarında günde iki kez Whiskas® Yetişkin Kedi maması yemeye başlayabilirler.

Yavru kedi beslenmesi nasıl yapılır?

Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karın üstü duracak şekilde koyun.

Yavru kediler kaç saatte bir tuvalet yapar?

Yavru kediler normal şartlarda günde en az 1 – 2 kez kaka yapmalıdır. İdrar ise her beslenmeden sonra atılmalıdır. Bu da kedinizi her beslenmeden sonra idrarını yapabilmesi için yumuşak ve emici bir bez ile ovalamanız gerektiği anlamına gelir. Sonraki aşama yavru kedinizi kum kabına alıştırmaktır.

Kedilerin kilosu ne kadar olmalı?

Yetişkin ve sağlıklı bir kedinin sağlıklı kilosu genel olarak 4,5 - 5 kg aralığında olmalıdır. Ancak cins faktörü kedilerde ideal kilo konusunda ciddi farklılıkların olmasına neden olur.

Annesiz yavru kediye ne verilir?

En ideali kolay hazırlanabilir yavru kedi/köpek süt tozlarından kullanmaktır. Bunu herhangi bir Veteriner Kliniğinden veya Pet mağazasından temin edebilirsiniz. Yine aynı yerlerde satılan yavru kedi/köpek biberon setlerinden de almanız gerekmekte. Eğer bunları bulamıyorsanız keçi sütü ufaklıklar için en idealidir.