Isviçre vatandaşı olmak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Isviçre vatandaşı olmak için ne yapmalıyım?
  2. Isviçre oturma izni nasıl alinir?
  3. İsviçre işçi olarak nasıl gidilir?
  4. Türk vatandaşlığı almak için nereye başvurulur?

Isviçre vatandaşı olmak için ne yapmalıyım?

İsviçre vatandaşlığı elde etmek için temel olarak 3 yol vardır: Doğum yoluyla vatandaşlık, evlilik yoluyla vatandaşlık ve vatandaşlığa kabul yoluyla vatandaşlık. Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine İsviçre topraklarında doğan her çocuk İsviçre vatandaşı olmaz.

Isviçre oturma izni nasıl alinir?

İsviçre oturum izni, İsviçre'de 90 günden fazla barınmayı planlayan kişilerin başvuru yapması gereken bir izin türüdür. Oturma izni, İsviçre'de kantonlara göre ayrılmış göçmenlik bürolarına, yerleşilmek istenen bölge seçildikten sonra başvuru yapılarak alınabilir.

İsviçre işçi olarak nasıl gidilir?

İsviçre'de çalışma izni için öncelikle oturum izni alınmalı. Buna ek olarak çalışma izni ile oturum izni için gerekli olan belgeler aynı olmaktadır. Ancak çalışma izni için kişilerin işverenlerin başvuru yapması gereklidir. Oturma izni için ise kişiler şahsen başvuru yapabilirler.

Türk vatandaşlığı almak için nereye başvurulur?

Türk Vatandaşlığının kazanılmasında başvurular yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe (il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü), yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile yapılır.