Tensip zaptından sonra duruşma ne zaman olur?

İçindekiler:

  1. Tensip zaptından sonra duruşma ne zaman olur?
  2. Tanık olduğum dosyayı nasıl öğrenirim?
  3. Tebligat karşı tarafa ne zaman ulaşır?
  4. Tebligat eve kaç günde gelir?
  5. Tensip zaptından sonra ne olur?

Tensip zaptından sonra duruşma ne zaman olur?

Tükiye'de duruşma (mahkeme günü) aralıkları oldukça uzundur. Tensip zaptı hazırlandıktan yaklaşık 3 ay sonra ilk duruşma yapılmaktadır. Bazı mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak bu süre 5 aya kadar çıkabilmektedir.

Tanık olduğum dosyayı nasıl öğrenirim?

Hakkınızda açılan bir dava olup olmadığını veya tanık olduğunuz davaların olup olmadığını sorgulamak için online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile sorgulama yapabilir veya UYAP üzerinden telefonla, SMS yardımıyla sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

Tebligat karşı tarafa ne zaman ulaşır?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.

Tebligat eve kaç günde gelir?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Tensip zaptından sonra ne olur?

Tensip zaptı düzenlendikten sonra PTT marifetiyle tebliği çıkarılır ve ortalama bir kaç hafta içerisinde taraflara tebliğ edilir. Tensip zaptı tebliğ edildiğinde taraflara mahkeme tarafından verilen süreler işlemeye başlar.