Acı bal neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Acı bal neye iyi gelir?
  2. Kestane Balı ve Deli bal mıdır?
  3. Acı bal nerede bulunur?
  4. Acı bal nasıl tüketilir?
  5. Bal zehirlenmesi nedir?

Acı bal neye iyi gelir?

Çok az üretilen bir bal çeşidi. Bu bal yendiği zaman vücuttaki iltihabı yok ediyor. Çok önemli bir özelliği daha var; tansiyonu düşürüyor. Astım ve bronşitte mükemmel bir sonuç veriyor.

Kestane Balı ve Deli bal mıdır?

Kestane balı besin değeri yüksek olduğu için güç kayıplarına karşı tavsiye edilir. Kendine özgü tadı ile diğer ballardan kolayca ayırt edilebilir. Halk arasında deli bal veya acı bal olarak da bilinir. Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir.

Acı bal nerede bulunur?

Arıların, orman gülü olarak anılan, genelde mor ve tonlarında renklere sahip olan ama farklı türlerinde sarı ve beyaz renklerin de görülebildiği çiçeklerden elde ettiği bu bal, ülkemizde Karadeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde, özellikle Doğu Karadeniz'de çokça üretiliyor.

Acı bal nasıl tüketilir?

Şimdi onu nasıl tüketeceksiniz? Yetişkinlerin günde 1 çay kaşığı deli bal tüketmesi, 1 çay kaşığının üzerine asla ama asla çıkmaması gerekiyor. Çocuklarınsa deli baldan tamamen uzak durması ve tüketmemesi gerekiyor.

Bal zehirlenmesi nedir?

Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.