Burçlar Kuranda var mı?

İçindekiler:

  1. Burçlar Kuranda var mı?
  2. Burçlar nedir neye göre belirlenir?
  3. Burç grupları neye göre belirlenir?
  4. Çift karakterli burç ne demek?

Burçlar Kuranda var mı?

KUR'AN-I KERİMDE BURÇLARIN YERİ İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.” Dînimizde burçların yeri, astronomi ilminin konusunu teşkil edecek derecede vardır. Konu genel itibarıyla pozitif bilimlerin, özel olarak da astronomi ilminin konusu oldukça İslâmiyet'e ters düşmez.

Burçlar nedir neye göre belirlenir?

Güneşin 12 eşit parçaya bölünerek oluşan hareketlerini gösteren çizelgeye Zodyak adı verilir. Kişinin burcu doğumu esnasında güneşin bulunduğu bölgeye göre belirlenir. Sonuç olarak burçların belirlenmesinde güneşin dünya tarafından gözlemlenen hareketleri esas alınmıştır. Burçlar 0 derecede koç burcu ile başlar.

Burç grupları neye göre belirlenir?

Astrolojide Burçların grupları 4 elemente göre ayrılır. Ateş, Hava, Toprak ve Su. Kişinin burcunun içinde bulunduğu element (grup) onun doğasını, mizacını ve genel özelliklerini belirler.

Çift karakterli burç ne demek?

Verimsiz burçları İkizler, Aslan, Başak ve Kova temsil eder. Çift karakterli burçlar değişken bir yapıya sahip olmalarının dışında oldukça da şanslı ve çift kısmetli burçlar olarak anılırlar. İçlerinde çift karakter taşıyan bu insanlar, değişken ruh haline sahiptirler.