Tuz Lambası nerede meşhur?

İçindekiler:

  1. Tuz Lambası nerede meşhur?
  2. Tuz lambası nasıl yanar?
  3. Tuz lambası ne kadar elektrik yakar?
  4. Tuz lambası neden su akıtır?
  5. Tuz lambası nasıl etki eder?
  6. Tuz lambası ampulü nasıl olmalı?

Tuz Lambası nerede meşhur?

Çankırı, Kırşehir, Nevşehir bunları daha da çoğaltabilmekteyiz. 84 mineralli olması ve içerisinde bulunan taş oranının az olması sebebiyle Çankırı Kaya Tuzu ön plana çıkmaktadır. Doğal olarak ta Çankırı Kaya Tuzundan yapılan tuz lambaları da bu alanda meşhurdur.

Tuz lambası nasıl yanar?

Bir önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz üzere tuzun en önemli özelliği higroskopik etkisi yani çok güçlü bir nem çekici özelliğe sahip olmasıdır. Bu nedenle tuz lambaları su moleküllerini havadan çekerler ve hava; su buharı ile taşınan kir, polen ve duman parçacıklarından arınmış olur.

Tuz lambası ne kadar elektrik yakar?

Merhaba İnci Hanım, tuz lambasının sürekli aktif olarak kullanılması durumunda elektrik tüketimi aylık 5-10 TL civarında yansıyabilecektir.

Tuz lambası neden su akıtır?

Aldığınız doğal tuz lambasının alt kısmında su birikmeye başlamasının nedeni kaya tuzunun güçlü bir nem çekici(higroskopik etki) özelliğe sahip olmasıyla ilgilidir. Şayet lamba yakılmazsa tuz ısınamayacağı için çektiği nem ile birlikte sulanmaya başlayacaktır.

Tuz lambası nasıl etki eder?

Tuz lambası bulunduğu ortama negatif iyon göndermeye yarar. Bu iyonlar havayı temizleyici ve yenileyici etkiye sahiptir. Tuz lambasının ortama yaydığı negatif iyonlar, nefes almayı kolaylaştıran bir etkiye de sahiptir.

Tuz lambası ampulü nasıl olmalı?

Satın almış olduğunuz ürünün ampulü, ürünün toplam kg ağırlığına uygun olmalı. Eğer 5 kg ve altında doğal kaya tuz lambaları kullanıyorsanız 10 Watt değerinde ampul yeterli ve ideal olacaktır. Ancak 5 kg ve 10 kg ağırlığında ki ürünlerde 15 Watt değerinde ampul kullanmak yeterli olacaktır.