MEB e kayıt nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. MEB e kayıt nasıl yapılır?
  2. Çocuğum hangi okula çıktı?
  3. E kayıt nasıl yapılır?
  4. Çocuğu okula Göndermemenin cezası nedir?
  5. Ilköğretim zorunlu mu?
  6. Zorunlu eğitim ne kadar?
  7. Ilköğretim okulları kaçıncı sınıfa kadar?

MEB e kayıt nasıl yapılır?

Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.

Çocuğum hangi okula çıktı?

Çocuğum hangi okula gidecek modülü Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebilecek. Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

E kayıt nasıl yapılır?

Elektronik kayıt nasıl yapılır? www.turkiye.gov.tr adresine e-devlet şifreniz ile giriş yaparak ve sitede yer alan arama kutucuğuna ''Üniversite e- Kayıt'' yazarak kayıt işlemleri sayfasına ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.

Çocuğu okula Göndermemenin cezası nedir?

Okula göndermeme para cezası vardır. Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.

Ilköğretim zorunlu mu?

İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.

Zorunlu eğitim ne kadar?

EğitimSen'in hazırladığı “Eğitimin Durumu” raporuna göre, zorunlu eğitim süresinin 12 yıl olmasına rağmen, 2018 yılında ortalama eğitim süresi 8.

Ilköğretim okulları kaçıncı sınıfa kadar?

2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.