Sara hastası ne demek?

İçindekiler:

  1. Sara hastası ne demek?
  2. Sara hastası ne yapmalı?
  3. Epilepsi hastalığının nedir?
  4. Epilepsi nedir PSI?
  5. Epilepsi hastalığı nelere yol açar?

Sara hastası ne demek?

Epilepsi halk arasında sara hastalığı olarak da bilinen kronik (uzun süreli) bir hastalıktır. Epilepside beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz boşalmalar (deşarjlar) olur. Bunun sonucunda hastada istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir.

Sara hastası ne yapmalı?

Epilepsi ve İlk Yardım
  1. Hastanın hareketlerini durdurmaya VE/VEYA engellemeye çalışmayın!
  2. Hastayı güvenli bir yere yatırın veya alın!
  3. Yaralayabilecek ucu sivri veya sert eşyalardan (Sivri köşeler vb.) ...
  4. Sıkı giysileri varsa giysilerini gevşetin (kravat, kemer gibi), şayet takıyorsa gözlüğünü çıkartın!
Daha fazla öğe...

Epilepsi hastalığının nedir?

Nöbet bozukluğu olarak da bilinen Epilepsi - Sara Hastalığı, beyindeki nöronal aktivitenin bozulduğu ve garip hislere, kasılmalara ve diğer nöbetlerle ilişkili semptomlara neden olan nörolojik bir problemdir.

Epilepsi nedir PSI?

Bir grup beyin hücrelerinin aniden başlayan, geçici, anormal elektrik deşarjları (boşalımları) sonucu ortaya çıkan bir klinik durumdur. Epilepsi hastalığı ise,birden fazla ortaya çıkan, tekrarlayan epileptik nöbetleri tanımlar.

Epilepsi hastalığı nelere yol açar?

Epilepsi, sık görülen bir nörolojik hastalıktır. Epilepside beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz boşalmalar olur. Bunun sonucunda hastada istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi beyin sistemini etkilediğinden beynin yönettiği birçok fonksiyonu bozabilir.