Hangi vitamin eksikliği kulak çınlaması yapar?

İçindekiler:

  1. Hangi vitamin eksikliği kulak çınlaması yapar?
  2. Kulağın çınlaması geçer mi?
  3. Sol kulak çınlaması neye alamet?
  4. Kulak çınlaması nelere işarettir?

Hangi vitamin eksikliği kulak çınlaması yapar?

Çinko, B12 vitamini ile magnezyum gibi vitamin-mineral eksiklerinde de çınlama görülebiliyor ve bu da beslenme bozukluğunun habercisi olabiliyor. Depresyon, anksiyete, migren, stres ve epilepsi gibi hastalıklarda sıklıkla çınlama gelişiyor.

Kulağın çınlaması geçer mi?

Kulak çınlaması anlık bir sürede gerçekleşebilir; 1 gün, 1 hafta, 1 ay, yıl da sürebilir. Çınlamanın net bir süresi yoktur. Çınlamanın kaynağına göre bu süre değişebilir. Sorun bir belirti/yakınma olduğu için, mutlaka KBB hekimi tarafından kontrol edilmelidir.

Sol kulak çınlaması neye alamet?

Halk arasında “Sağ kulak çınlarsa biri sizi iyi anıyor, sol kulak çınlarsa birileri hakkınızda kötü konuşuyor” diye bilinir. Oysa uzmanlar, kulak çınlamasının anevrizmadan, beyin tümörlerine hipertansiyondan, beslenme bozukluğuna hatta depresyona kadar pek çok hastalığın habercisi olabileceğini söylüyor.

Kulak çınlaması nelere işarettir?

“Ortamda ses olmadığı halde ses varmış gibi algılamak” olarak tanımlanan kulak çınlaması, basit bir kulak kiri, sistemik hastalıklar, tiroit problemleri, nörolojik bir takım rahatsızlıklardan da kaynaklanabiliyor.