Löseminin tedavisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Löseminin tedavisi nasıl olur?
  2. Kan kanseri tedavisi kaç yıl sürer?
  3. ALL mi AML mi?
  4. Lösemi bulaşıcı bir hastalık mı?

Löseminin tedavisi nasıl olur?

Lösemi tedavisi için akla gelen ilk tedavi yöntemi kemoterapidir. Kemoterapi ilaçlarının tipi, dozu, uygulama yolu löseminin tipine göre farklılık gösterebilir. Yaklaşık 24 ay süren kemoterapi tedavisi dışında kemik nakli de bazı lösemi türlerinin tedavisinde akla gelen bir diğer yöntemdir.

Kan kanseri tedavisi kaç yıl sürer?

Toplam tedavi genellikle 2 yıl sürer ve bu sürenin çoğunu idame tedavisi alır. Tedavi ALL subtipi ve diğer prognostik faktörlere bağlı olarak çok veya az yoğun olabilir. ALL beyin ve spinal kord etrafındaki alana yayılabilir. Bu durum bazen ALL tanısı ilk konduğunda zaten gerçekleşmiştir.

ALL mi AML mi?

ALL 100.000 beyaz çocukta 3-4 sıklıkta görülürken AML görülme sıklığı ALL'nin dörtte biri kadardır. Löseminin en sık görüldüğü yaş 2-5 yaş arasındadır. Lösemiler tüm çocukluk çağı kanserlerinin %25-30'unu oluştururlar.

Lösemi bulaşıcı bir hastalık mı?

Lösemi halk arasında Kan Kanseri diye bilinen ve çocukluk çağında görülen kanser türlerinin % 35'ini oluşturup ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde her yıl 16 yaşın altında ortalama 1200-1500 arası çocukta lösemi vakası tespit edilmektedir.