Mesane hastalıkları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mesane hastalıkları nelerdir?
  2. Mesane sorunu nedir?
  3. İdrar sızması neden olur?
  4. Asiri aktif mesane neden olur?
  5. Aşırı mesane aktifliği nedir?
  6. Mesane nasıl çalışır?

Mesane hastalıkları nelerdir?

Mesane Hastalıkları Nelerdir?
  • sistit (mesane iltihabı),
  • mesane tümörü,
  • mesane kanseri.
  • idrar kaçırma.

Mesane sorunu nedir?

Aşırı aktif, rahatsızlık verici veya hassas mesane, aşırı detrusor (mesanenin boşaltılmasını sağlayan kas grubu) aktivitesinden kaynaklanır. Bu mesanenizin tam olarak dolmadığı zaman bile idrarı boşaltmaya çalıştığı anlamına gelir. En açık belirtisi gündüz idrara çıkma sıklığıdır.

İdrar sızması neden olur?

İdrar kaçırma nedenleri birçok sebebe bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Mesanede oluşabilecek enfeksiyonlar, vajina enfeksiyonları, mesane taşları, zorlu doğumlar, hormonsal değişimler, mesane tümörleri, sinirsel hastalıklar, mesane çıkışı tıkanıklıkları idrar kaçırmanın nedenleri olabilir.

Asiri aktif mesane neden olur?

Kendiliğinden oluşan nedeni bilinmeyen mesane kasının aşırı aktivitesi aşırı aktif mesaneyi oluşturan durumlar arasındadır. Bunun yanı sıra nörolojik hadiselere bağlı olarak gelişen durumlar (inme, Parkinson, hidrosefali, beyin tümörü, MS, travmatik beyin hasarı,Şeker hastalığı vb.) da aktif mesane sebeplerindendir.

Aşırı mesane aktifliği nedir?

Aşırı aktif mesane, Uluslararası İdrar Tutabilme Derneği'nin (International Continence Society) tarifi: İdrarı yetiştirememe duygusunun çok sayıda gündüz ve gece idrar yapma ile birlikte olması ve bazen idrar kaçırmanın da buna eşlik etmesi şeklindedir.

Mesane nasıl çalışır?

Sfinkteri gevşettiğimizde mesane çıkımı açılır ve aynı zamanda mesane duvarındaki adale kasılır ve idrarı dışarı iter. İdrarın tümü boşaldığında, sfinkter yeniden kapanır ve mesane duvarındaki kas kasılması biter ve gevşer. Mesanedeki idrar vücut dışına üretra denilen küçük bir tüple atılır.