Garanti BES kaç yıl zorunlu?

İçindekiler:

  1. Garanti BES kaç yıl zorunlu?
  2. Garanti emeklilikten nasıl ayrılırım?
  3. G emeklilik nedir?
  4. Garanti Bankasi BES iptali nasil yapilir?
  5. Garanti BES ne işe yarar?

Garanti BES kaç yıl zorunlu?

Otomatik Katılım Sistemi'nin avantajları bunlarla da bitmiyor; 10 yıl ve 56 yaş şartını sağlayarak emeklilik hakkını kullanan ve toplu para almayarak en az 10 yıllık maaş alabileceği gelir sigortası alan çalışana, birikiminin %5'i kadar da ek devlet katkısı ödenecek.

Garanti emeklilikten nasıl ayrılırım?

GARANTİ BES İPTALİ İŞLEMİ TELEFONDA NASIL YAPILIR? Bireysel emeklilik sisteminizi telefon yolu ile iptal etmek istiyorsanız saat 17:00'a kadar 4 numarayı tuşlayarak mevcut iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu numarada sesli yönlendirme mevcuttur.

G emeklilik nedir?

Gelecek hayallerinize uygun olarak size özel oluşturulan bir emeklilik sistemidir. Tasarruflarınızın ne zaman, nasıl ve ne şekilde değerlendirileceğini tamamen siz belirlersiniz. ... Katılımcı birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olsa dahi, devlet katkısı tutarı yıllık brüt asgari ücretin %'ini geçemiyor.

Garanti Bankasi BES iptali nasil yapilir?

2 aylık başlangıç süresi sonrasında da dilediğiniz zaman sistemden ayrılabilirsiniz. Erken çıkış işlemlerini 4 Garanti BBVA Emeklilik Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak sesli yanıt sisteminden gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti BES ne işe yarar?

Bireysel emeklilik size, emeklilik döneminiz için düzenli tasarruf ve yatırım yapma fırsatı sunar. Tasarruflarınızın ne zaman, nasıl ve ne şekilde değerlendirileceğini tamamen siz belirlersiniz. Üstelik %25 devlet katkısı ile her 100 TL için devlet de sizin adınıza 25 TL katkıda bulunur.