Kamkatın kilosu kaç lira?

İçindekiler:

  1. Kamkatın kilosu kaç lira?
  2. Kamkat nereye dikilir?
  3. Kamkat ekimi nasıl yapılır?
  4. Kamkat kaç metre arayla dikilir?

Kamkatın kilosu kaç lira?

Önceden sadece peyzaj süsü olarak kullanılan kamkat, artık bahçelerde üretiliyor ve toplam üretim miktarı 6 bin tona kadar yükseldi. Kilosu 20 TL'ye alıcı bulan kamkat, ilk defa kuru meyveye de dönüştürüldü.

Kamkat nereye dikilir?

Ilıman sahil bandından yani narenciye yetiştiriciliği yapılabilen her yerde açık alandan kamkat fidanlarınızı dikebilirsiniz ama soğuk iklim olan bölgelerde kamkat fidanların iç mekan içerisinde yetiştirirebilirsiniz.

Kamkat ekimi nasıl yapılır?

-Tohumlarınızı 2 saat ılık su içerisinde bekleteniz. -Dibe çöken tohumlarınızı çıkartınız ve 1 cm derinlik olacak şekilde her tohum ocağına 1 tohum ekim yapınız.Toprak harcının çiçek toprağı olması yeterlidir. -Tahmin çimlenme süreniz 10-15 gündür. Çimlenme süresince toprak sıcaklığını 20-24 derece olması gerekir.

Kamkat kaç metre arayla dikilir?

Genelde fidan boyları 60-100 cm arasında ve yaz olmaktadır. Fidanın boyu , mevsim zamanı ,gelişim ve iklime göre değişebilir. Resimdeki görsel fidanın ilerde verecek olduğu meyvedir. -Fidan Dikim Aralıkları:Kamkat fidanlarını fidan arası 5 metre sıra arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.