Depresyon ne gibi rahatsizlik verir?

İçindekiler:

  1. Depresyon ne gibi rahatsizlik verir?
  2. Durumsal depresyon nedir?
  3. Psikotik belirtili ağır depresyon nedir?
  4. Psikotik özellikli duygudurum bozukluğu nedir?

Depresyon ne gibi rahatsizlik verir?

Gençlerde görülen depresyon belirtileri arasında üzüntü, sinirlilik, olumsuz düşüncelere kapılma ve kendini değersiz hissetme, öfke, okulda zayıf performans, yanlış anlaşılma hisleri, aşırı hassasiyet, uyuşturucu veya alkol kullanma, çok fazla yeme, düzensiz uyku, kendine zarar verme, normal aktivitelere karşı ilgi ...

Durumsal depresyon nedir?

Çoğu insan depresyonun uzun süre devam ettiğini ya da sürekli tekrarlama hissi yarattığını belirtirken, bazı insanlar ise sadece belirli şartlar altında kısa süreliğine oluştuğunu ifade ediyor. Bu da durumsal depresyon olarak adlandırılıyor.

Psikotik belirtili ağır depresyon nedir?

Psikotik belirtisiz ağır depresif nöbette, ağır belirti veren depresyon nöbetleri belirgin oluyor. Çok sıkıntıda olan kişide kendine güven kaybı tipik olarak ortaya çıkıyor. Değersizlik ve suçluluk hissi tabloya eşlik ediyor. İntihar düşüncesi ve eylemleri sıkça görülüyor.

Psikotik özellikli duygudurum bozukluğu nedir?

Psikotik Hastalıklar, kişinin gerçeği değerlendirmesini bozduğu için daha ciddi ruh hastalıklarını kapsar. Hemen herkesin bildiği "şizofreni", bu grubun en önemli hastalığıdır. Şizofreni en sık rastlanan psikotik bozukluktur. Bir diğer psikotik bozukluk ise, “Kısa Reaktif Psikoz”dur.