Temel yüzme eğitim aşamaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Temel yüzme eğitim aşamaları nelerdir?
  2. Yüzme kursunda ne yapılır?
  3. Herkes yüzme öğrenebilir mi?
  4. Serbest stilde yüzmede vücut pozisyonu nasıl olmalıdır?
  5. Yüzmeye hangi yaşta hangi teknikle başlanır?
  6. Yüzmeye hangi yaşta hangi teknikle başlanmalıdır?

Temel yüzme eğitim aşamaları nelerdir?

Havuzu ve havuz kurallarını tanıma, suya alışma evresi, temel suda kalma hareketleri, ayak vuruşu alıştırmaları, nefes tekniği alıştırmaları, kol tekniği alıştırmaları, dalma atlama alıştırmaları ve bu alıştırmaların birlikte koordine edilip pekiştirilmesi.

Yüzme kursunda ne yapılır?

Güvenli bir eğitim başlangıcı için ilk yüzme dersinde daha çok eğitmeniniz size yüzmenin temel bilgilerini aktarır. Yüzmede nefes egzersizleri, yüzmede su üstünde kalabilme, en kolay teknik olan serbest yüzme stilinde ayak çırpma, streamline suda kayma suyun akış çizgisini hissetme dediğimiz teknikler öğretilir.

Herkes yüzme öğrenebilir mi?

Yüzme elbette bireysel çabayla da öğrenilebilir. Ancak panikten kaynaklanan boğulma tehlikesi de var olduğundan, yüzme eyleminin, boyu geçmeyen derinlikte havuzlarda öğrenilmesi daha uygundur.

Serbest stilde yüzmede vücut pozisyonu nasıl olmalıdır?

SERBEST STİLDE VÜCUT POZİSYONU Suda yatay kalınmalı. Baş alın seviyesinde suda olmalı, kafa her nefesten sonra esas yerine geri gelir. Vücut gergin. Omuz ve kalçalar kol çekişi ile aynı anda yana eğilir (yatmalı, yuvarlanmalı).

Yüzmeye hangi yaşta hangi teknikle başlanır?

Nispeten daha uygun olan havuzlarda 3-5 yaş arası minikler için de yüzme kursu düzenlenebilmektedir. Bir çocuğun 4 yaşında jimnastik sporuna başlayıp, bir yıl kadar jimnastik eğitimi aldıktan sonra 5-6 yaşında yüzme kursu na başlaması halinde daha başarılı olduğu bilinmektedir.

Yüzmeye hangi yaşta hangi teknikle başlanmalıdır?

Yüzme çocuğunuz için ilgilendiğiniz bir spor dalı ise en erken 3 veya 4 yaşında yüzme sporuna başlatabilirsiniz. Erken yaşlarda başlatılan çocuk yüzme eğitimi profesyonel adımların atılmasına sebep olur. Bu yaş grubunda yüzme sporuna başlayan çocukların temel eğitimleri alıp yüzme sporunu sevmelidirler.