Teknoloji destekli öğretim nedir?

İçindekiler:

  1. Teknoloji destekli öğretim nedir?
  2. Dijital nedir kısaca tanımı?
  3. Üretimde dijitalleşme nedir?
  4. Dijitalleşme sayısallaştırma nedir?
  5. Sayısallaşma ne demek?
  6. 3402 sayılı kanun ne demek?
  7. Tapuda sayısallaştırma ne demek?

Teknoloji destekli öğretim nedir?

BDE, bilgisayarın öğrenmenin meydana geldiği bir ortam olarak kullanıldığı, öğretim sürecini ve öğrenci motivasyonunu güçlendiren, öğrencinin kendi öğrenme hızına göre yararlanabileceği, kendi kendine öğrenme ilkelerinin bilgisayar teknolojisi ile birleşmesinden oluşmuş bir öğretim yöntemidir.

Dijital nedir kısaca tanımı?

Girişte kısaca dijital ne demek tanımını yaptık. Şimdi konuyu biraz daha açalım. Fransızca kökenli bir sözcük olan dijital her türlü veriyi 1 ve 0 arası değerlerle sayısala dönüştürme işlemidir. İkili sayı sistemi olarak her türlü verinin 1 ve 0 'lar ile ifade edilmesi olarak da tanımlayabiliriz.

Üretimde dijitalleşme nedir?

Dijitalleşme, endüstrilerdeki üretim şekillerini tamamen değiştiriyor. Endüstriyel İnternet ve büyük veri ile üretimde optimizasyon sağlanabiliyor. Dijital Dönüşüm her alanda verimliliği artırsa da, özellikle üç endüstride kritik farklar yaratıyor. Bunlar enerji, sağlık ve havacılık endüstrileri.

Dijitalleşme sayısallaştırma nedir?

Dijitalleşme veya sayısallaşma, (İng: digitization ya da digitalization, Alm: Digitalisierung) ulaşılabilir bilgilerin herhangi bir bilgisayar tarafından okunabilecek şekilde dijital ortama aktarılması sürecine verilen addır.

Sayısallaşma ne demek?

Sayısallaştırma fiziksel haldeki bir bilgiyi dijital hale getirme sürecidir. Yani, dijital olmayan bir şeyi dijital bir forma dönüştürüp bilgisayar sistemleri tarafından kullanılabilir hale getirmeye ve süreçleri otomatikleştirmeye denir.

3402 sayılı kanun ne demek?

Bu Kanunun amacı, ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukukî durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekânsal bilgi sisteminin ...

Tapuda sayısallaştırma ne demek?

Sayısallaştırma çalışmaları esnasında kadastro paftasında görülen yapı ve tesisler ölçülür. Değişikliğe uğramış veya zeminde mevcut değil ise paftada tescilli şekli ile muhafaza edilir, paftasında gözükmeyen ve kadastrodan sonra yapılan yeni binalar ölçülmez ve teknik evrakı ile paftasında gösterilmez.